in ,

Kyoto Animasyon Stüdyosu Ateşe Verildi, Ölü ve Yaralılar Var

Japonya’nın önde gelen anime şirketlerinden Kyoto Animation’a ait bir bina ateşe verildi. Kundaklamada onlarca yaralı ve ölü bulunuyor.

kyoto animation studyosu
- Reklam -
- Reklam -

Japonya’da bulunan Kyoto Animation ofisi dün sabah saatlerinde ateşe verildi. Anime News Network‘tan alınan bilgiye göre dün sabah saatlerinde meydana gelen kundaklama olayının zanlısı olduğu iddia edilen kişi polis tarafından yakalandı. Kyoto Valiliği Polisi, yangını başlatmak için “benzin benzeri bir sıvı” kullandığı iddia edilen zanlının binayı ateşe verirken “Geberin” diye bağırdığını söyledi. Ayrıca şüpheli de yaralananlar arasında. Şüphelinin adı halktan gizlenmekle birlikte kendisinin yangını başlattığını itiraf ettiği de bildirildi.

Peki olay yerinde son durum ne? Yangın, şirketin 1. Stüdyo binasında yaşandı. Gelen rapora göre bölgedeki görgü tanıkları stüdyonun birinci katından yüksek bir patlama sesi duyduklarını ve ardından yangının başladığını söylüyor. Japonya ulusal haber kanalı NHK’den gelen bilgilere göre yangında 33 kişinin öldüğü ve 36 kişinin yaralandığı bildirildi. Ayrıca yaralılardan bazılarının durumunun kritik olduğu belirtiliyor. Polise göre, yangın çıktığında 73 çalışan binadaydı.

YouTube video

- Reklam -

30 itfaiye aracının müdahale ettiğini yangın, başladıktan beş saat sonra tamamen söndürdüldü. Yangın, yerel saate göre perşembe günü sabah saat 10.30 civarında başladı.

Kyoto Animasyon Şirketi Başkanı Hideaki Hatta yaptığı açıklamada, şirketin birkaç yıl öncesinden başlayan ölüm tehditleri aldığını belirtti. Japonya Başbakanı Shinzō Abe de konuyla ilgili açıklama yaptı. Ölenlerin ailelerine başsağlığı dilerken, yaralananların bir an önce iyileşmesini diledi.

Dünyanın dört bir yanındaki hayranlar, Twitter üzerinden #PrayForKyoAni ve #PrayForKyotoAnimation etiketlerini kullanarak stüdyo için desteklerini sunuyorlar.

1981 yılında kurulan Kyoto Animasyon Stüdyou, birçok ünlü animenin yapıldığı şirketlerden biri. Full Metal Panic, Clannad, Violet Evergarden gibi birçok ünlü anime bu yapım şirketinden çıktı.

- Reklam -

Kundaklama sırasında ölen çalışanların yakınlarına baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Expelliarmus Expelliarmus dedi ki:

    Biraz geç bir yorum oldu ama olsun. İnsanlar çok ilginç valla. Ne istediniz de bunu yaptınız? Kendi de yaralanmak uğruna o kadar kişiyi öldüren insanın yaptıkları akıl ve mantığa sığmıyor.

  2. Avatar for anon6571210 anon6571210 dedi ki:

    Üzücü. Bir araba yarışı oyununda Kyoto diye bir gruba dahilim, Kyoto yazısını görünce dikkatimi çekti. Okuyunca şaşırdım ve üzüldüm. Neden böyle bir şeye gerek duyar bir insan, bu neyin öfkesi? Anlam vermek güç…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Klasik Bilimkurgu Oykuleri ust

Klasik Bilimkurgu Öyküleri Raflardaki Yerini Aldı

batman robert pattinson

Robert Pattinson’lı Yeni Batman Çekimleri Ne Zaman Başlıyor?