in

Leonard Nimoy’un İsmi Bir Asteroite Verildi

Uzay Yolu (Star Trek) dizisindeki unutulmaz Mr. Spock rolüyle gönüllerimize taht kuran Leonard Nimoy bir süre önce aramızdan ayrılmış olsa da ismi hâlâ yerde ve gökte yaşamaya devam ediyor.

Leonard Nimoy
- Reklam -
- Reklam -

Leonard Nimoy hepimizin çocukluğunda, gençliğinde ve hayatında öyle derin, öyle unutulmaz bir iz bırakmış ki her gün adını ölümsüzleştirmek adına başka bir anlamlı proje atılıyor ortaya. Önce Star Trek Online’da adına sanal bir heykel dikildi, ardından Big Bang Theory’de saygıyla anıldı. Şu sıralarda ise oğlu tarafından hayatını konu alan bir belgesel çekilmekte. Ve bunlar sadece bazıları…

Universe Today’in aktardığı habere göre şimdi de küçük bir asteroite Leonard Nimoy adı verildi. 1988’de Belçikalı bir astrolog tarafından keşfedilen asteroit bugüne kadar sadece 4864 olarak anılıyormuş. Bugünden sonraysa dünya onu 4864 Nimoy olarak tanıyacak. Universe Today söz konusu asteroiti şöyle tanımlıyor:

“Dağ ebatlarındaki bir kaya olan 4864 Nimoy aşağı yukarı 10 kilometre çapında her 3,9 yılda bir ve Güneş’in etrafında tam bir tur atıyor. Mars ile Vulcan’ın… şey, pardon… Jüpiter’in arasındaki ana asteroit kuşağının iç kısmında kalıyor.”

- Reklam -

Leonard Nimoy asteroit

- Reklam -

Böylece ilk kez bir asteroite Uzay Yolu dizisinden bir oyuncunun adı verilmiş oldu. Bununla birlikte aynı şey karakterlerin isimleri, özellikle de Mr. Spock için geçerli değil. Çünkü kendisi o kuşaktaki yerini çok daha önceden, 1971 yılında James Gibson tarafından keşfedildiğinde almıştı zaten. İşin ilginç tarafı Gibson’ın bu adı ünlü oyuncunun değil de “kedisinin” onuruna vermiş olması…

Sizi bilmiyoruz ama Mr. Spock hayatta olsaydı bu durum karşısında tek kaşını kaldırıp, “Bu çok mantıksız,” derdi herhalde.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Çin Anime Manga Yasaklama

Çin Hükümeti 38 Anime ve Manga Serisini Yasakladı: Listede Ünlü Eserler de Var

etten yapilmislar

Etten Yapılmışlar – Terry Bisson