in ,

Lifeline: Youtube’un Orijinal Bilimkurgu Dizisi

Dwayne Johnson ve Dany Garcia’ın yapımcılığını üstlendiği dizi, polisiye-bilimkurgu türünde ve yarımşar saatlik sekiz bölümden oluşuyor.

lifeline ust
- Reklam -
- Reklam -

Netflix, posta yoluyla DVD kiralamayı bir kenara bırakıp internet üzerinden film ve dizi yayıncılığına başladığında internetin, geleneksel TV yayıncılığına alternatif olabileceğini ortaya çıkarmıştı. Ardından kendi dizilerini yapmaya başlayarak internetin, geleneksel TV yayıncılığın yerini alabileceğini de gösterdi. Bu işten o kadar kazançlı çıktı ki gerek Türkiye’de gerekse dünyada çeşitli rakipleri ortaya çıktı ve onlar da kendi dizilerini yapmaya başladılar. Mevcut TV kanalları da internet yayıncılığına kıyısından köşesinden de olsa bulaştılar. Asıl ilginç olansa geleneksel olarak çok farklı sektörlerde bulunup bu işi yapmayan şirketler bile dizi üretimi ve yayıncılığı işine giriyorlar. Bunların arasında Amazon, Apple ve Facebook da var. Youtube ise biraz daha farklı, çünkü zaten yayıncılık işinde olduğu için dizi yapma işine girmesi sıra dışı sayılmaz.

Youtube’un Youtube Red adlı ücretli üyeliğe dayanan bir sistemi var. Youtube Red üyeleri Youtube’u reklamsız olarak kullanabiliyorlar. Videoları çevrimdışı oynatabiliyorlar ve mobil cihazlarda uygulamadan çıksalar bile arka planda müzik dinleyebiliyorlar. Youtube Red’in bir başka avantajıysa sadece bu ücretli sisteme geçen kullanıcıların Youtube’un orijinal içeriklerine ulaşabilecek olması.

Youtube Red açıldığından beri Youtube kendi orijinallerini yayınlıyordu ama dişe dokunur bir şey bulmak pek mümkün değildi. Bazı TV şovları ve Youtuberların yaptığı kısa diziler vardı. Şimdiyse Youtube Red ciddi anlamda kendi orijinal dizilerini yapmaya başladı.

- Reklam -

Bu dizilerden biri olan Lifeline, 11 Ekim’de yayına başladı. Dwayne Johnson ve Dany Garcia’ın yapımcılığını üstlendiği dizi, polisiye-bilimkurgu türünde ve yarımşar saatlik sekiz bölümden oluşuyor. Başrollerdeyse Zach Gilford ve Sydney Park var. Dizi, bir hayat sigortası şirketinin ajanlarını 33 gün ileriye göndererek sigortaladığı kişilerin başlarına ölümcül birer kaza gelmesini engellemeye çalışmasını konu ediniyor. Şirket böylece sigortaladığı kişiler için ödeme yapmaktan kurtulmaya çalışmaktadır. Şirketin en iyi ajanı Corner Hooks ise son derece kişisel bir görev alarak hayatını tehlikeye atacaktır.

- Reklam -

Dizinin şu ana kadar altı adet bölümü yayınlandı. İlk bölüm Youtube’da herkesin erişimine açık. Diğer bölümler için Youtube Red üyesi olmak gerekiyor. Fakat Youtube Red henüz Türkiye’de yayına açılmadı, yaklaşık bir yıldır Türkiye’de test ediliyor. Umarız fazla gecikmeden Türkiye pazarına açılırlar da biz de faydalanabiliriz.

Sizi fragmanla baş başa bırakalım:

YouTube video

Okan Akıncı

1986’da Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde doğdu. 1998’den beri ailesiyle birlikte Adana’da yaşıyor. 2010’da Mustafa Kemal Üniversitesi Muhasebe Önlisans bölümünden ve 2013’te Anadolu Üniversitesi İktisat bölümünden mezun oldu. Katı bilimkurguya bayılıyor, kendi çapında öyküler yazıyor. Şu sıralar en büyük hobisi yeni diller öğrenmek ve bir gün tüm dünyayı görebilmek istiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Viyana Nokta - Süreyyya Evren

Viyana Kuşatmasının Fantastik Bir Yorumu Olan “Viyana Nokta” Yeniden Bizlerle

Matrix kod

Matrix Kodunun Sırrı Açığa Çıktı