in ,

Lovecraft’a Ait Kayıp Bir El Yazması Bulundu

H.P Lovecraft’ın 1926 yılında ünlü sihirbaz Harry Houdini için kaleme aldığı kayıp el yazması doksan sene sonra ortaya çıktı.

H.P. Lovecraft
- Reklam -
- Reklam -

Dünyaca ünlü sahne sihirbazı Harry Houdini’nin ölümünden kısa bir süre önce, 1926 yılında H.P. Lovecraft’tan kendisi adına kaleme almasını istediği, The Cancer of Superstition (Batıl İnanç Kanseri) adını taşıyan bir tez uzun yıllar sonra gün ışığına çıktı.

Lovecraft’ın hayalet yazarlık yaparak yazdığı el yazması toplamda 31 sayfadan oluşuyor ve “doğaüstü diğer bir şey olmadığını, bu tür inanışların kalıtsal olduğunu ve varlığını sadece modern bilimi reddeden tembel beyinlerde sürdürdüğünü” ileri sürüyor.

lovecraft el yazmalari

- Reklam -

Lovecraft ve Houdini isimlerini yan yana görmek yeterince şaşkınlık verici değilmiş gibi, tezin de ünlü korku ustasının yazdığı her şeye ters oluşu insanı hepten afallatıyor doğrusu.

- Reklam -

Bununla birlikte bir Lovecraft bilimci olan S.T. Joshi, The Guardian’a verdiği demeçte ünlü yazarın konunun sadece özetini kaleme aldığına, geri kalanınınsa C.M. Eddy tarafından yazıldığına inandığını belirtiyor. Bununla birlikte Lovecraft’ın sadece böyle bir özet yazması bile yeterince ilginç doğrusu.

El yazması 9 Nisan’da Chicago’da açık arttırmayla satışa sunuldu ve 25.000 – 40.000 $ arası bir fiyata alıcı buldu.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

hellboy

Hellboy’un Meşhur Kılıcı Yeniden Tasarlandı

Ay'da 172 Saat - Johan Harstad

Bir Norveç Bilimkurgusu: Ay’da 172 Saat