in ,

Marvel ve TikTok Anlaşması Tepki Topladı

San Diego Comic Con büyük etkinlikler ve duyurularla birlikte tamamlanırken Marvel cephesinden oldukça eleştiri alan bir TikTok anlaşması geldi.

Marvel Tiktok
- Reklam -
- Reklam -

Disney’e satıldıktan sonra iyice büyüyen Marvel markası, San Diego Comic Conda bizlere pek çok harika haber verdi. Özellikle 4. Faz film ve dizilerinin duyurulduğu anlar oldukça heyecanlıydı. Ancak SDCC sadece yeni fragmanlar ve duyurular demek değildi. Marvel, popüler sosyal ağlardan Tiktok ile de bir sponsorluk anlaşması imzaladığını duyurdu.

Marvel’ın TikTok ile yaptığı sponsorluk anlaşması, ilgili Instagram gönderisi altında oldukça ağır eleştirilerle gündeme taşındı.

Hâlâ bilmeyen şanslı kesim için TikTok veya Çin’de bilinen adıyla Douyin, Çinli teknoloji şirketi ByteDance tarafından geliştirilen, video oluşturma ve paylaşmanın yanı sıra canlı yayın imkanı sağlayan bir sosyal medya uygulaması. Ancak gerek kitlesi gerekse kullanılış biçimi nedeniyle çokça eleştirilen bir mecra. İtibar açısından böyle soru işaretleri taşıyan bir platformun, Marvel gibi bir devle aynı anlaşmada anılması ise beraberinde tepkileri getirdi.

- Reklam -

İşte Marvel’ın tepki toplayan duyuru paylaşımı:

marvel tiktok anlaşma

Hayranlarla paylaşılan gönderide üzerinde TikTok logolu pek çok ürün görünüyor ve Marvel sizleri, bu ürünleri satın almaya davet ediyor.

- Reklam -

TikTok elbette doğru kullanıldığında oldukça güçlü ve faydalı bir platform olabilir. Ancak akıllara kazınan olumsuz örnekler nedeniyle genel kanının pek de iyi olmadığı söylenebilir.

Siz bu işbirliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Gerçekten gerekli bir anlaşma mıydı? Büyük markaların her ne pahasına olursa olsun popüler mecralarda boy göstermesi iyi bir strateji mi?

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forumda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for BOOM BOOM dedi ki:

    Kesinlikle fikrimce gereksiz bulduğum bir anlaşma.Maalesef tiktok popüleritesi pekde iyi yönde olan bir uygulama değil.Marvel bu anlaşmayla maalesef markasının sahip olduğu saygınlıktan kötü yönde etkilenebilir ve yine kendimce düşüncem önüne gelen tiktok videosu çekmeseydi tiktok’un popileritesi şuan bu şekilde kötü durumda olmazdı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Friends

Friends Dizisi HBO Max’in En Büyük Kozu Olacak

Kitap uretim

Kitap Üretimi 2019’un İlk Yarısında Yüzde 7 Düştü