in ,

Engin Barış Kalkan’dan “Maveraünnehir Nereye Dökülür?” Çıktı!

2015 Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği’nin Öykü Ödülleri’nde ‘övgüye değer’ görülen Engin Barış Kalkan’ın ilk öykü kitabı “Maveraünnehir Nereye Dökülür?” İletişim Yayınları tarafından yayınlandı!

Maveraunnehir Nereye Dokulur Ust
- Reklam -
- Reklam -

Pek çok dergide öyküleri yayınlanan ve 2015 Uluslararası Ankara Öykü Günleri‘nde dikkatleri üzerine çeken Engin Barış Kalkan‘ın ilk öykü kitabı “Maveraünnehir Nereye Dökülür?” raflardaki yerini aldı.

Kalkan’ın kitabında bizleri yolları bir şekilde kesişen karakterlerle dolu 9 öykü bekliyor. Hayatı çok yönlü bir şekilde ele alan, sade ve dolambaçsız bir dille okurlarına ulaşan kitabın editörlüğünü Levent Cantek üstleniyor.

Kitabın arka kapağına gelin hep beraber göz atalım:
“Siz burada duracaksınız küçükhanım,” diyor Harun Bey. “Evinizin balkonu. Narin ciğerlerini akşam serinliğiyle dolduran bir Roxane’siniz artık.” Ne olduğunu anlayamayan damat, gelinin yanına doğru Maveraunnehir Nereye Dokulurhareketlenecek oluyor, Harun Bey bırakmıyor. Çehresi sert. “Sen kenarda duracaksın Christian. Tek yapman gereken söyleyeceklerimi tekrarlamak. Bu kadarını becerebilirsin herhalde.”

- Reklam -

Geçmişin bulanıklığı, kırıklıklar, kabullenişler. Gıcırdayan kapılar, boş fincanlar, galaksideki bütün gezegenler… Su sızdıran yağmur borusu. Engin Barış Kalkan, insanın ve dünyanın ürpertisini, geride kalanların tenhalığını anlatıyor.

- Reklam -

Maveraünnehir Nereye Dökülür?, kirli bir gündüzün ince ağrılarını resmediyor, neşeli ve hayat dolu öyküler. “Düdütdütdü take you back.”
138 sayfalık öykü kitabının kapağı ise Deniz Karagül’ün ellerinden çıkıyor. Yeni öykücülere şans vermek isteyenlere Maveraünnehir’in nereye döküldüğünü gönül rahatlığıyla sorabilirsiniz!

Onur Selamet

1993 İstanbul. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu. Çeşitli kısa ve orta metraj film projelerinde yer aldı. Öyküleri kimi dergi ve fanzinlerde yayımlandı. 2013'ten beri üç arkadaşıyla birlikte Marşandiz Fanzin'in makinistliğini yapmaya devam ediyor. İlk öykü kitabı "Ölü Dalgıcın Sonbaharı" ise Eylül 2018'de yayımlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gozlemcileri Gozlemleyenin Gozlemi Ust

Polisiyenin Sınırlarını Zorlayan “Gözlemcileri Gözlemleyenin Gözlemi” Çıktı!

the book of life ust

Hayat Kitabı’nın İkinci Filmi Yolda!