in

Amazon, Dev Podcast Şirketi Wondery’yi Satın Aldı: Spotify’a Rakip Olma Hazırlığı

Amazon, 300 milyon dolarlık bir hamleyle dev podcast şirketi Wondery’yi satın alarak Apple ve Spotify gibi firmalara rakip oldu.

Amazon Podcast Wondery
- Reklam -
- Reklam -

1990’lı yılların ortasında Jeff Bezos tarafından dijital kitap satış sitesi olarak kurulan Amazon, şimdi uzay yarışında kendisine yer bulmaya hazırlanıyor. Amazon, pek çok farklı alanda dev yatırımlarını sürdürüyor. Şimdi ise ABD’nin en önemli podcast platformlarından Wondery’yi satın alan şirket, Spotify’a rakip olmaya hazırlanıyor.

2016 yılında Hernan Lopez tarafından kurulan ve 20th Century Fox’un desteği ile kısa sürede sektörü domine eden Wondery; artık Amazon Music’in bir parçası. E-ticaretin dev ismi Amazon, böylelikle Wondery’nin devasa podcast kaynağını kütüphanesine eklemiş oldu. Böylelikle Amazon, Apple ve Spotfiy gibi müzik ve podcast konusunda önde olan birçok platformla girdiği yarışta önemli bir adım atmış oldu.

Gerçekleştirilen anlaşmanın şartları ise henüz açıklanmadı. Ancak daha önce Wall Street Journal, satın alma ücretinin 300 milyon doların üzerinde olabileceğini ifade etmişti.

- Reklam -

Amazon Music, Wondery Satın Alması ile Apple ve Spotify Gibi Şirketlerle Rekabet Edebilecek

Wondery, kısa sürede podcast dünyasında dev bir marka haline gelmiş, bünyesindeki Dirty John, Dr., Over My Dead Body gibi yapımları televizyona uyarlanmıştı. Podcast üreticilerinin bulunduğu bu kapsamlı ağ, aylık 10 milyondan fazla dinleyiciye hitap ediyor.

Amazon Podcast Wondery

Bu anlaşmayla birlikte Amazon Music, daha öncesinde nispeten dezavantajlı olduğu bir alanda önemli bir atılım gerçekleştirmiş oldu. Özellikle Apple ve Spotify, müzik ve podcast alanında ciddi bir avantaja sahipti. Wondery hamlesi sonrası Amazon’un edineceği yeni konumu nasıl kullanacağı ise merak konusu.

- Reklam -

Spotify müzik ve podcast dünyasında hâlâ bir numaralı konumda. Özellikle Prens Harry ve eşi Meghan Markle ile gerçekleştirdikleri anlaşma, orijinal podcast üretimleri gibi konularda yatırımlarını sürdürüyor. The Ringer, Gimlet Media, Anchor ve Parcast gibi şirketleri satın aldı.

Apple ise orijinal podcast konusundaki yatırımlarına devam ediyor. Geliştirdiği Podcast uygulamasını iPhone ve Mac’lerde varsayılan olarak kullanıcıların hizmetine sunuyor.

Peki siz bu satın alma hamlesini nasıl karşılıyorsunuz? Sizce Amazon Music, giriştiği bu yeni yarışta oyundan galip olarak ayrılabilecek mi? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The New York Times

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Türkiye'de Sinema Salonları Açılma Tarihi

Türkiye’de Sinema Salonlarının Açılış Tarihi Ertelendi

Contagion 2 Devam Filmi Koronavirüs

Contagion 2 Geliyor: Koronavirüs ile Tekrar Popülerleşen Salgın Filmi Devam Edecek