in

Coldplay Müziği Bırakıyor: Ünlü Grup Final Albümü için Tarih Verdi

Coldplay müziği bırakmaya hazırlanıyor. Grubun solisti Chris Martin, ekibin son albümü için tarih verdi.

Coldplay Müziği Bırakıyor
- Reklam -

Coldplay müziği bırakıyor. Chris Martin, geçen günlerde verdiği bir söyleşide grubun geleceğine dair dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Başarılı müzisyen grubun son stüdyo albümünün 2025 yılında çıkacağını söyledi.

Ünlü Britanyalı müzik grubu Coldplay son stüdyo albümünün ne zaman çıkacağını açıkladı. Chris Martin verdiği röportajda grubun yeni üretimlere 2025 yılında yayınlanacak son albümleriyle veda edeceğini söyledi. Bu tarihten sonra ekibin yalnızca turnelere çıkacağını ve böylelikle stüdyoda yeni albümler üzerine çalışmayacaklarını sözlerine ekledi. Ünlü müzisyen Radio 2 için verdiği röportajda ekibin 12 stüdyo albümünün ardından müzik yapmaya devam etmeyeceğini söylüyor.

“Son doğru düzgün stüdyo albümümüz 2025 tarihinde çıkacak, sonrasında sanıyorum sadece turneler olur. Belki birkaç ortak çalışmalarda yer alırız ama Coldplay kataloğu o noktada tamamen kapanır.

- Reklam -

“Sanırım hep birlikte canlı performanslarda yer almaya devam edeceğiz, tıpkı Rolling Stones’un yaptığı gibi. 70’li yaşlarımızda bile turneye gidebiliyor olmamız muhteşem olurdu. Gelmek isteyen herkes için de aynı şekilde.”

Coldplay 12. Stüdyo Albümünün Ardından Müziği Bırakacak

Chris Martin daha önce yaptığı açıklamalarda grubun bir noktada artık yeni albümler çıkarmayacağını belirtmişti. Ünlü müzik grubunun dünya geneline yayılmış turnelere devam ederek hayranlarıyla buluşmayı sürdürecek olması ise memnuniyetle karşılandı.

coldplay son albüm

Alternatif rock ve post-Britpop türlerinde müzik yapan Coldplay, popüler kültür üzerinde de önemli etkiler bırakmayı başarmış bir grup. 1996 yılından beri devam eden ekip, müzik dünyasına getirdiği yenilikler ile kısa sürede dünya çapında büyük bir dinleyici kitlesi elde etmişti. Ayrıca melodik altyapılarının zenginliği ile isimlerinden söz ettirmeyi başarmışlardı.

- Reklam -

Yayınladıkları her albüm ile farklı bir temayı alan ekip 9. stüdyo albümü olan Music of the Spheres ile bazı eleştirilerin odağı olmuştu. 15 Ekim 2021 tarihinde dinleyici ile buluşan albüm BTS ile birlikte çalışmaları açısında ilgiyle bekleniyordu. Ancak gelen yorumlar albümün genel anlamda ilerlemediği ve müzikal zenginlik açısından bekleneni vermediği yönündeydi.

Nihayetinde 2025 yılına henüz neredeyse 3 yıl ve büyük finale toplam 3 yeni albüm var. Grubun sıradaki çalışmalarının nasıl olacağı ise merakla bekleniyor.

Siz Coldplay’in müziği bırakma kararı hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum adresi üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: BBC News, Music Times

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yeşim Taşı Efsanesi 2: Gizemli Kitap - Ömer Ünal

Yeşim Taşı Efsanesi Macerasına “Gizemli Kitap” ile Devam Ediyor

Bridgerton 2. Sezon Çıkış Tarihi

Bridgerton 2. Sezon Çıkış Tarihi Duyuruldu: Netflix’in Rekortmen Dizisi Geri Dönüyor