in ,

Müzik Odaklı Wordle Benzeri Bulmaca Oyunu “Heardle” Kullanıma Sunuldu

Heardle oyunu yayınlandı. Wordle benzeri yapım, oyunculara müzik temalı bir bulmaca deneyimini sunuyor.

Heardle wordle benzeri oyun
- Reklam -
- Reklam -

Heardle oyunu kullanıma sunuldu. Mobil oyun dünyasının son dönemlerdeki yükselen yıldızı Wordle’a benzeyen yapım, bu defa odağını bir müzik bulmacasına çeviriyor.

Geçen yılın güz mevsiminde oyun dünyasına giriş yapan Wordle, kısa süre içerisinde kendisine geniş bir oyuncu kitlesi yakalamayı başarmıştı. 5 harften oluşan bir kelimeyi ipuçlarından yararlanarak bilmenizi isteyen oyun, dünya çapında milyonlarca oyuncuya ulaşmıştı.

Nihayetinde 2022 yılının ilk haftalarında The New York Times Wordle’ı 7 rakamlı bir fiyata bünyesine katarak önemli bir yatırıma imza atmıştı. Times, mobil bulmacalara ağırlık vereceğini de açıklamıştı. O tarihten beri Wordle oyununun dünya çapındaki istatistikleri de benzer hacimde yükselmişti.

- Reklam -

New York City merkezli yazılım mühendisi Josh Wardle tarafından geliştirilen oyun, kullanıcılardan her gün yeni bir kelimeyi bilmesini istiyor.

heardle wordle benzeri oyun mobil

Geçen şubat ayında ise daha fazla kelime tahminine dayanan Quordle, Wordle ile aynı mantıkta olan ancak 8 harfli kelimeler soran Octordle ve oyuncuların coğrafya bilgilerini test eden Worldle kullanımı sunuldu.

Wordle Benzeri Müzik Bulmacası: “Heardle”

Müzik temalı Heardle ise geçen günlerde Twitter’da yavaş yavaş kendisin yer bulmaya başladı. Heardle.app sitesi üzerinden oynanabilen oyun kullanıcıların müzik bilgisini test etmeyi hedefliyor.

Oyun, Wordle’dan farklı olarak harflerle değil şarkılardan küçük kesitlerle sonuca ulaşılmasını istiyor. Her ipucu, bir öncekinden daha uzun oluyor. Tıpkı Wordle’daki gibi şarkıyı ve sanatçıyı tahmin etmek için yalnızca altı hakkınız bulunuyor.

- Reklam -

Her defasında bir tahminde bulunmanın gerekli olmadığı oyunda, cevabı bildiğinizden emin olana kadar atlamanız da mümkün.

Öte yandan Heardle, eserleri Soundcloud’ın “Son 10 Yılın En Popüler Şarkıları” arasından seçiyor. Dolayısıyla dinlemediğiniz bir müzisyenin kıyıda köşede kalmış bir eserine denk gelmek için endişelenmenize gerek yok.

Oyunu mobil cihazınızdan ya da tarayıcınızdan oynamak için buraya tıklayabilirsiniz. Heardle’ın nasıl oynanacağına dair kısa bir videoya ise hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz:

YouTube video

Bununla beraber Wordle Türkçe’nin geçen günlerde Türkiye’nin popüler haber uygulamalarından Bundle bünyesine katıldığını da hatırlatalım.

Siz Wordle türevi oyunlara dair neler düşünüyorsunuz? Müzik temalı bir bulmaca ilginizi çekti mi? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Batman Finali: After Credits Bilmecesi Çözüldü

The Batman Finalindeki The Riddler Bilmecesi Çözüldü

yeni alien filmi yönetmeni hulu

Alien Dünyasında Hareketlilik Durmuyor: Yeni Filmin Yönetmeni Belli Oldu