in

Usta Müzisyen İlhan İrem Yaşama Veda Etti

İlhan İrem yaşamını kaybetti. Ünlü müzisyen 67 yaşında aramızdan ayrıldı. Usta sanatçı bir süredir hastanede tedavi görüyordu.

ilhan irem ölüm haberi
- Reklam -
- Reklam -

İlhan İrem hayatını kaybetti. Altın Plak başta olmak üzere birçok müzik ödülünün sahibi olan 67 yaşındaki sanatçı, tedavi gördüğü hastaneye yaşamını yitirdi.

İlhan İrem’in eşi Hansu İrem, ünlü sanatçının ölüm haberini Hürriyet gazetesine, “Eşim melek oldu,” sözleriyle doğruladı.

Sanatçının ölüm haberinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

- Reklam -

“Sanatçı İlhan İrem’in vefat haberine çok üzüldüm. Tarzı ve besteleriyle hepimizin zihninde, anılarında çok güzel bir yer bıraktı. Sanatçımıza Allah’tan rahmet; yakınları, ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.”

Datça Belediyesi ise sanatçıyı, “Sensizliğin acısını / sen nereden bileceksin? / Sen hiç sensiz kalmadın ki… / Güle güle sevgili İlhan İrem” sözleriyle uğurladı.

İlhan İrem sanat yaşamı boyunca 6 defa Altın Plak ödülüne layık görüldü. Hey, Ses gibi dergi ve gazeteler tarafından “yılın sanatçısı” ödüllerine değer bulundu. Pek çok eseri çeşitli mecralarca “yılın şarkısı/albümü” seçildi.

Yaşamını Kaybeden İlhan İrem Bir Süredir Tedavi Görüyordu

2016 yılında böbreklerinden rahatsızlanan İlhan İrem, o dönem bir süre diyaliz makinasına bağlanmıştı. Sanatçının ölüm nedeni için yeniden ortaya çıkan böbrek rahatsızlığı işaret edildi.

1 Nisan 1955 tarihinde Bursa’da dünyaya gelen ve asıl adı İlhan Aldatmaz olan İlhan İrem, müzik kariyerine 1970’li yıllarda single plaklar ve romantik hit parçalarla başlamıştı.

- Reklam -

ilhan irem sanatçı

1973’te Birleşsin Bütün Eller \ Bazen Neşe Bazen Keder ile başlayan müzik kariyeri, Yazık Oldu Yarınlara \ Haydi Sil Gözlerini, nlasana \ Ne Güzel Bak Yaşamak, Bir Varmış Bir Yokmuş (Kuklacı Amca) \ Hasretim Sana, Ver Elini \ Üzülme Dostum, Havalar Nasıl \ Gözünü Seveyim, Sensiz de Yaşanıyor (İşte Hayat) \ Son Selam, Ayrılık Akşamı (Sazlıklardan Havalanan) \ Sen Bilirsin, Bir Zamanlar \ Yeni Bir Şarkı ve Er Mektubu Görülmüştür \ Bal Ağızlım gibi çalışmalarla devam etti.

80’lerde Köprü, Ve Ötesi, Dünden Yarına; 90’larda İlhan-ı Aşk, Koridor, Romans; 2000’lerde Seni Seviyorum, Cennet İlahileri ve Tozpembe/Progressive Çocuk Şarkıları ile adından söz ettirdi.

Sanatçı müzik çalışmalarının yanı sıra Pencere… Köprü… Ve Ötesi… adlı öykü kitabını; Uzaklarda Biri Var, Delirium, Millenium / Sanalizasyon Fareleri, Yarasalar ve Diğerleri ve Güneş Ülkesinin Karanlık İnsanları adlı deneme kitaplarını; Katastrof ve Siyah Kuğunun Şarkısı adlı şiir kitaplarını da keleme aldı.

İlhan İrem hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Hürriyet Gazetesi

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Allah rahmet eylesin.

  2. Avatar for ktekil ktekil dedi ki:

    Üzüldüm…

    Çok uzun zamandır sesi soluğu çıkmıyordu, hakkında medyada hiçbir haber yapılmıyordu. “Nerelerde bu adam?” diye hep sorup dururken, işte bir akşam ölüm haberi geldi…

    “Sazlıklardan havalanan bir ördek gibi sesin” deyişi, o dingin ses tonu, hep kulağımda, hafızamdadır… Kadife sesliydi, iyi bir yorumcuydu… İyi de bir insana benziyordu. Hakkında kötü konuşan, olumsuz bir şey söyleyen hiç duyulmamıştır.

    Valla, ecel hepimizi sıraya koymuş, birer birer götürüyor, söyleyecek hiçbir şey bulamıyorum.

  3. Avatar for ktekil ktekil dedi ki:

    İlhan İrem - “Konuşamıyorum”

  4. Avatar for alper alper dedi ki:

    Sadece müzik tarzı ve şarkılarıyla değil, politik duruşuyla da iz bıraktı.

    Ne “yetmez ama evetçi” oldu ne cemaat denilen terör örgütü tarafından “aldatıldı” ne de Ergenekon, balyoz gibi kumpaslar ile Güney Deniz sahanın yok edilmesine, Türk ordusunun esir edilmesine sessiz kaldı…

    Gözler uçuşuyor odamda
    Gözyaşlarım bulanık.
    Sessiz denizlerin beyaz bulutları
    Ah be çocuklar, nereye gittiniz?
    Yağmur karışıyor toprağa
    Veda uğultuları.

    İlhan İREM
    (2008)

  5. Avatar for Srbs Srbs dedi ki:

    Ne güzel adamlar gidiyor bu dünyadan. Umarım insanlara yaşattığı güzel duyguların karşılığında kendisi de güzel ve mutlu bir hayat sürmüştür.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Boys 3. Sezon İncelemesi

The Boys 3. Sezon İncelemesi: Şimdilik Çok İyi Ama Daha İyi Olmak Zorunda

Fantastic Four filmi konusu Marvel

Marvel’ın Başkanı Yeni Fantastik Dörtlü Filmi Hakkında Konuştu: “Başlangıç Hikâyesi Olmayacak”