in ,

İş Bankası, Zeki Müren Reklamı ile Tartışma Konusu Oldu

İş Bankası, Zeki Müren reklamı nedeni ile eleştirilerin odağı oldu. Tanıtım filminde ünlü müzisyen, Çağlar Çorumlu tarafından canlandırıldı.

iş bankası zeki müren reklam izle
- Reklam -
- Reklam -

İş Bankası, Maximum adlı kartı için hazırladığı yeni reklam filmi ile sosyal medyada eleştirilerin odağı oldu. Zeki Müren gibi bir sanatçıyı, kredi kartı reklamında görmek gibi kesimlerden tepki aldı. Bazıları ise ünlü müzisyene hayat veren Çağlar Çorumlu’nun performansından övgüyle bahsetti.

İş Bankası’nın Maximum kartın 20. yılı için hazırladığı reklam filmi televizyon ve dijital mecra kanallarında dönmeye başladı. YouTube’da 30 binden fazla kullanıcıya ulaşan reklam, “Herkesi bir bir düşünen… Senin, benim, hepimizin Maximum’u 20 yaşında!” sözleri ile paylaşıldı.

2.5 dakikalık reklam, sahneye çıkmadan önce reklam müziği (jingle) eşliğinde markayı tanıtan bir Zeki Müren performansı içeriyor. Gündelik işlerini yaparken bu kartı kullanan Müren, aynı zamanda şarkı söylüyor.

- Reklam -

İş Bankası, Zeki Müren Reklamı | İZLE

Tartışma yaratan Zeki Müren reklamını hemen aşağıdan izleyebilirsiniz:

YouTube video

Tanıtım filmi, finalinde kendi içerisinde de eleştirisini yapıp, “Kimse onun gibi olamaz. Ne demişler? Taklitler, asıllarını yaşatır.” sözleri ile noktalanıyor.

Zeki Müren rolü ise daha önce Cem Yılmaz’ın G.O.R.A. ve A.R.O.G. filmlerinin devamı niteliğinde çektiği Arif v 216 filminde de aynı karakteri canlandıran Çağlar Çorumlu tarafından oynanıyor. 43 yaşındaki oyuncu Karakomik Filmler 2, Jet Sosyete, Pek Yakında, Güldür Güldür gibi yapımlarda, Şark Dişçisi, Tarla Kuşuydu Juliet, Karagöz Geri Döndü, İstanbul Efendisi gibi tiyatro oyunlarında rol almıştı.

İşte Zeki Müren Reklamına Gelen Bazı Tepkiler

Gazeteci Barış Yarkadaş, tanıtım filmini sanatçının anısına saygısızlık olarak değerlendirdi:

“İŞ BANKASI – Maximum Kart reklamı, Zeki Müren’in anısına karşı saygısızlıktır. İş Bankası bu saygısızlığı yapmaktan vazgeçmeli ve reklamı geri çekmelidir. Zeki Müren’i canlandıran Çağlar Çorumlu da bu saygısızlığa alet olmuştur. Her şey para değil Çorumlu…”

iş bankası zeki müren reklam

- Reklam -

Yazar Burak Acerakis ise sanatçının hayattayken rol aldığı ALO reklamını hatırlattı:

“Zeki Müren, çamaşır deterjanı reklamında oynayıp “size ALO diyorum” cümlesini slogan yapmıştı. Prestijine hiç halel gelmedi. Yaşasaydı, Maximum reklamında da oynamakta beis görmezdi. Asıl saygısızlık, onun üzerinden ahlak havariliği. İlaveten: Çağlar Çorumlu müthiş bir aktördür…”

İş Bankası, reklam hakkında resmi sitesinde şu açıklamaya yer vermişti:

“İş Bankası, Türkiye’nin en büyük değerlerinden biri olan Zeki Müren’in hatırasına olan saygısını, sanatçının mirasını emanet ettiği, ülkemizin çok kıymetli kurumları Türk Eğitim Vakfı ve TSK Mehmetçik Vakfı’na destek olarak gösteriyor.”

Daha önce de Deepfake teknolojisiyle Kemal Sunal’ı reklamında kullanılan Ziraat Bankası, benzer tepkiler almıştı.

Siz bu reklam hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

10 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Alay etme, küçümseme, hakaret vb. içermediği sürece bence olabilir bir durum.

  2. Avatar for azizhayri azizhayri dedi ki:

    Yakışmış, yakıştırmış Çağlar Çorumlu. Bence sorun Zeki Müren gibi bir şahsiyetin kredi kartı reklamında oynaması.

  3. Avatar for Srbs Srbs dedi ki:

    Sanat güneşimiz sağlığında kendinin taklit edilmesine kızmaz aksine hoşnut olurdu. Taklitler aslını yaşatır derdi. Ben de kötü birşey göremedim.

  4. Avatar for Arcade Arcade dedi ki:

    İlla ki soyundan en yakın kişilerden izin alınarak kullanılmıştır gibime geliyor.Onlardan izin geldiyse bizim eleştirmekten başka yapacığımız bir şey yok artı olarak kötü bir amaçla da kullanılmamış.

  5. Avatar for azizhayri azizhayri dedi ki:

    Paranın yüzü sıcaktır derler. İyi bir ücret varislerin kabul etmesi için ikna edici olmuştur

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

5 cevap daha var.

Temizlikçi Kadınlar İçin El Kitabı - Lucia Berlin

Temizlikçi Kadınlar İçin El Kitabı: Lucia Berlin’in, Çehov ve Carver ile Birlikte Anılmasını Sağlayan Eser Türkçede

Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı Dizisi

Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı Dizisi Başlıyor