in

Kurt Cobain’in Saç Telleri Açık Artırmada 14 Bin Dolara Satıldı

Kurt Cobain’in 6 adet saç teli, ABD’de gerçekleştirilen açık artırmada 14 bin 145 dolar karşılığında alıcı buldu.

kurt cobain saç telleri açık artırma
- Reklam -
- Reklam -

Açık artırma haberleri her geçen gün yeni sürprizlere kapı aralamayı sürdürüyor. Ünlü müzik grubu Nirvana’nın kurucusu, solisti ve gitaristi Kurt Cobain de bu müzayedelerden payını aldı. Müzisyenin 6 adet saç teli, tam 14 bin 145 dolar karşılığında kendisine alıcı bulmayı başardı.

1987 yılında ABD’de kurulan ve ilk yıllarında Grunge türünde rock müziği yapan Nirvana, sayısız popüler şarkısının yanı sıra yıllar içerisinde ikonik bir hale gelen Kurt Cobain ile de ayrı bir boyut kazanmayı başarmıştı. 27 yaşında hayatını kaybeden müzisyen, 27’ler Kulübü olarak anılan listenin de öne çıkan isimlerinden. Cobain için sık sık “bir kuşağın sözcüsü” açıklamaları yapılmıştı.

Sanatçının 6 adet saç teli, ABD’deki açık artırma şirketi Iconic Müzayede Evi tarafından satışa açıldı.

- Reklam -

1989 senesinde grubun Bleach adlı albümünün yayımlanmasından ve Nirvana’nın dünya çapında tanınmasından bir sene sonra kesilen 6 saç teli, 14 bin 145 dolar karşılığında satıldı.

Kurt Cobain: Saç Tellerinin Yolculuğu

Müzayede öncesinde Kurt Cobain’in saç tellerinin şirketin eline nasıl geçtiğine dair bir açıklama da yapıldı. Söylenenlere göre bu 6 saç teli 29 Ekim 1989 tarihinde İngiltere’nin Birmingham kentinde, sanatçının ünlü saç kesimini yapan Tessa Osbourne’un elindeydi. Cobain’in saç tellerinden bazılarını saklayan Osbourne, sanatçının ölümünden sonra bu parçaları bir başka sanatçı Nicole DePolo’ya verdi. DePolo, “en büyük tarihi saçlar koleksiyonu” ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başaran John Reznikoff’a iletti. Nihayetinde Reznikoff’tan da Iconic Müzayede Evi’ne ulaştı ve döngü tamamlandı.

kurt cobain saç telleri açık artırma

Saç tellerini açık artırma ile satın alan kişiye, saçlarla birlikte Cobain ve Tessa Osbourne’un yer aldığı iki de fotoğraf verildi.

Kurt Cobain’e ait kişisel eşyaların daha önce de çeşitli açık artırmalarda alıcı bulduğu olmuştu. Örneğin geçen sene sanatçının 1993 tarihli MTV Unplugged performansında kullandığı akustik gitar, 6 milyon dolar karşılığında alıcı bulmuştu.

- Reklam -

Sanatçının bir sahnesi sırasında giydiği hırka da 2019 yılının ekim ayında gerçekleştirilen açık artırmada 334 bin dolara satılmıştı.

8 Nisan 1994 tarihinde Seattle’daki evinde yaşamını kaybeden sanatçının ölümünün intihar olup olmadığı bugün hâlâ tartışılıyor. Nirvana ise yalnızca ABD sınırları içerisinde 25 milyondan fazla albüm satmayı başardı. Bu sayı tüm dünyada 50 milyonu buluyor.

kurt cobain şarkıları

Öte yandan geçen aylarda yapay zekânın bir yeni bir Nirvana şarkısı bestelediğini paylaşmıştık. Görünüşe göre Cobain ve Nirvana’ya olan ilgi daha uzun yıllar devam edecek.

Siz bu satış hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu fiyatlar size de uçuk geliyor mu, yoksa kesinlikle değer mi? Kayıp Rıhtım Forum’da sohbetin bir parçası olabilirsiniz.

Kaynak: Sputnik

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    İnsanlar da haklı. Para harcayacak yer kalmayınca dünyada, mecburen C. K.’ nin saç telleri satın alınıyor.

  2. Avatar for Askeladd Askeladd dedi ki:

    Helal olsun. Ben kendimi koysam yarı fiyatına alan olmaz. Hey gidi.

  3. Avatar for Estranged Estranged dedi ki:

    Ucuza gitmiş. Bahsedilen isim Kurt Cobain. Öldü diye arkasından intihar edilen bir isimden bahsediyoruz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kondo Özgürlük Yolunda: Kara Panter 2 - Okay Tiryakioğlu

Okay Tiryakioğlu’nun Kara Panter Serisi “Kondo Özgürlük Yolunda” ile Devam Ediyor

castlevania 4. sezon incelemesi

Castlevania 4. Sezon İncelemesi: Kanlı Bir Finale Hazırlanın