in , ,

Leonard Cohen’in Yaşam Öyküsü Çizgi Romana Uyarlandı

Leonard Cohen’in hayatı çizgi romana uyarlandı. “Leonard Cohen: On a Wire” müzisyenin yaşamından önemli noktalara değiniyor.

Leonard Cohen hayatı çizgi roman
- Reklam -
- Reklam -

Leonard Cohen hayatı ile çizgi roman macerasına konu oluyor. Kanada merkezli yayınevi Drawn & Quarterly, ölümünün 5. yılında Cohen’in yaşamını çizgi roman olarak yayımlamaya hazırlanıyor.

Kanadalı şarkıcı-söz yazarı, şair ve romancı olan Cohen’in hayatını anlatan Leonard Cohen: On a Wire Quebecli karikatürist ve sanatçının büyük hayranı olan Philippe Girard tarafından resmedildi. Girard, projenin sadece Cohen’e değil Montreal şehrine ve şehrin yetiştirdiği tüm sanatçılara bir övgü olduğunu ifade etti. 

Kitap Fransızca aslından İngilizceye Helge Dascher ve Karen Houle tarafından tercüme edildi. 

- Reklam -

Kitap Cohen’in 2016 yılında, Los Angeles’ta, hastane odasında yalnız geçirdiği hayatının son gecesi ile başlıyor. Sanatçının geçmişine yolculuğa çıkaran eser, Cohen’in yaşamında önemli anları ve dönüm noktalarını içeriyor. Ayrıca sektörün önemli isimlerinden Phil Spector, Lou Reed, Nico, Janis Joplin ve Joni Mitchell gibi sanatçıların da bahsi geçiyor. Cohen’in ünlü şarkısı Hallelujah’ın ise kültürel etkisinin ayrıntılarına iniliyor. 

cohen comic

Karikatürist Girard, sanatçının kökenine atıfta bulunarak, Yahudiliğin bir sembolü olan Davud Yıldızı aracılığıyla Cohen’in hayatına değinmiş. Yıldızın her bir ucu hayatından bir 10 yılı temsil ediyor ve Girard her 10 yılı anlatan bir şarkı, bir kadın ve bir konu seçmiş.

Leonard Cohen Hayatı ile Konu Olduğu Çizgi Roman “Küllerden Yeniden Doğma”ya Odaklanıyor

Philippe Girard biyografinin temel konusunun “küllerden yeniden doğma” olarak tanımlıyor:

“Leonard Cohen hayatı boyunca birçok kez ölü olduğu ilan edilmiş ve her defasında da küllerinden yeniden doğmuş bir adam. O, düştüğü yerden kalkmayı ve yoluna devam etmeyi bilen biriydi. Bu yüzden ben ondan anka kuşu Leonard Cohen olarak bahsetmeye karar verdim.”

Leonard Cohen: Hayatı Çizgi Roman on a wire

- Reklam -

Girard, çizgi romanın kapağında yer alan figürün ise bir akşam konserinden dönen Cohen olduğunu söylüyor:

“Konserden dönen Cohen, kendi için de önemli olan Montreal’ın önemli restoranlarından Ben’s Deli önünden geçiyor. Gitarının üzerindeki küçük resimler, kitabın temasına göz kırpan simgeler. 

“Çalışan her Montreallı gibi o da günün sonunda evine dönüyor. Limuzin ya da helikopterle değil, şehrinin sokaklarında kendi adımlarıyla ilerliyor.”

Leonard Cohen’in çizgi roman türündeki hayat hikâyesi Leonard Cohen: On a Wire’ın bu yıl ekim ayında İngilizce olarak çıkması bekleniyor. Eserin Türkçe çevirisinin yayımlanıp yayımlanmayacağı ise şimdilik bilinmiyor. 

Leonard Cohen’in yaşamının çizgi romana uyarlanması hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Literary Hub

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Marvel 1602 Neil Gaiman Disney+

Neil Gaiman, Marvel’ı 17. Yüzyıla Götüren Çizgi Roman Serisini Diziye Uyarlamak İstiyor

Y: The Last Man Fragmanı

Y: The Last Man Fragmanı ile Çıkış Tarihi Açıklandı