in ,

İlhamını Stephen King Romanından Alan Metallica Albümü

Metallica da ilhamını Stephen King kitaplarından alanlardan. Gruptan Kirk Hammett, Ride The Lightning albümü için Mahşer’den etkilendiklerini açıkladı.

stephen king metallica
- Reklam -
- Reklam -

Korku türüne olan sevgisiyle bilinen Metallica grubunun gitaristi Kirk Hammett, ekibin Stephen King ile olan bağını anlattı.

Hammett daha önce en çok satan albümlerinden biri için Stephen King’den ilham aldıklarını ifade etmişti.

Hammett grubun ikinci albümü Ride The Lightning hazırlanırken King’in etkisinden şöyle bahsetti:

- Reklam -

“Stephen King ile olan kişisel bağım Mahşer kitabından bir bölümü okurken oluştu. O bölümde hapishanede bir adam elektrikli sandalyede idam edilmeyi bekliyordu ve, ’Aman Tanrım, bu nasıl ifadeler,’ diye düşündüm.”

Stephen King’in beşinci romanı olan Mahşer (The Stand) dünyayı etkisi altına alan bir salgının yol açtığı tahribatı konu alıyor. Hammett’in bahsettiği bölümde mahkum Llyod Henreid karakteri elektrikli sandalyede infazını bekliyor.

Metallica, Ride The Lightning Albümü için İlhamını Stephen King İmzalı Mahşer’den Almış

Metallica Ride The Lightning Stephen King

Hammett’in Ride The Lightning şarkısını yazması için bu sayfa ilham olarak yetmiş ve şarkıdan sonra albümün ismi de böylece ortaya çıkmıştı.

Grubun solisti James Hetfield’a bundan bahsettiğinde kabul ettiğini söyleyen Hammett, Metallica’nın temellerinde King’in bu şekilde etkisi olduğunu ifade etti. Fakat Stephen King ve Metallica bağı sadece bununla sınırlı değil. Hammett’ın ifadelerine göre King de Metallica’nın bir hayranı ve kulübünün bir üyesiydi.

1980’lerin sonunda Stephen King’in de içinde bulunduğu ve birçok yazarın bağış için bir araya gelerek müzik yaptığı grup olan The Rock Bottom Remainders hakkındaki konuşmalarının, King’e takdirinin bir nişanesi olarak Famous Monster dergisinden bir kapak resmi hediye etmekle son bulduğunu söyleyen Hammett, korku türündeki her şeye olan ilgisiyle biliniyor.

Hammett’ın içinde çizgi roman, oyuncak, film posteri ve dergi koleksiyonlarının olduğu It’s Alive! Classic Horror and Sci-Fi Art from the Kirk Hammett Collection isimli bir sergisi olmuştu. Korku türünün ustası King’e de olan hayranlığını saklamayan Hammett ekliyor:

“Keşke Stephen King ile birbirimizi daha yakından tanısaydık. Bir elmanın iki yarısı gibi olduğumuzu düşünüyorum. Tek farkımız, o kelimeler yazıyor bense müzik.”

Yazma sürecinde onu besleyen şeylerden birinin ağır metal dinlemek olduğunu ifade eden King Metallica’yı ve diğer metal gruplarını dinlediğini Twitter hesabında takipçileri ile paylaşmıştı.

King evreninden yolu geçmiş başka birçok metal grubu bulunuyor.

İşte Stephen King Eserlerinin İlham Olduğu 10 Metal Şarkısı

Anthrax, “Among the Living” (1987)

- Reklam -

Metallica, “Ride the Lightning” (1984)

AC/DC, “Who Made Who” (1986)

Black Sabbath, “The Shining” (1987)

Testament, “Disciples of the Watch” (1988)

Ramones, “Pet Sematary” (1989)

Blind Guardian, “Tommyknockers” (1990)

Gehenna “Deadlights” (1998)

Savage Circus, “It – The Gathering” (2005)

Demons & Wizards, “The Gunslinger” (2005)

Siz bu bağlantıyı nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Express

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Nice House on the Lake

The Nice House on the Lake: DC Black Label’da Korkunun Yeni Adı

The Book of Boba Fett

The Book of Boba Fett Çekimleri Tamamlandı