in ,

Türkiye, Yeniden Eurovision’a Dönebilir: Görüşmeler Başladı

Türkiye, yeniden Eurovision Şarkı Yarışması’na geri dönebilir. 9 yıllık aranın ardından TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, görüşmelerin tekrar başladığını duyurdu.

Türkiye, Eurovision yarışması geri dönüş planı
- Reklam -
- Reklam -

Türkiye, uzun yıllardır ayrı kaldığı Eurovision Şarkı Yarışması’na geri dönebilir. TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, geri dönüş bileti için görüşmelerin başladığını duyurdu.

Avrupa Yayın Birliği’ne üye olan ülkelerin katıldığı bir tür şarkı yarışması olan Eurovision, ilk defa 1956 yılında gerçekleştirilmişti. Türkiye’nin de 1975 yılında dahil olduğu etkinlik, uzun seneler ülkenin önemli kültür olayları arasında sayılmıştı.

Son olarak 2012 yılında bu yarışmaya dahil olan Türkiye, 9 yıldır etkinliği pas geçiyordu. Şimdi ise heyecanlandıran haber TRT Genel Müdürü İbrahim Eren’den geldi. Yeniden katılım için görüşmeler başladı.

- Reklam -

TRT, Türkiye’nin Eurovision Yarışmasına Olası Dönüşü Hakkında İlk Adımları Attı

TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren, Eurovision hakkındaki son gelişmeleri Milliyet gazetesinden Ali Eyüboğlu ile paylaştı. Puanlama sistemi değişmeden katılım göstermeyeceklerine dair kararlarına hâlâ sadık olduklarının altını çizen Eren, “Yönetim kurulumuz da hâlâ aynı kararda devam ediyor, ama bu arada Eurovision’la da görüşüyoruz,” ifadesini kullandı. Böylece Eren, yıllar sonra kurul ile yeniden iletişime geçildiğinin işaretini vermiş oldu.

Bu yılki yarışmaya dair görüşlerini de paylaşan Eren, Eurovision 2021’i çok başarılı bulduğunu belirtti ve şunları aktardı:

“Eurovision’un başına Kuzey Avrupa’dan çok iyi biri geldi. Bence bu sene çok başarılıydı. Uzun zaman sonra güzel bir yarışma yaptılar. Yeni gelenle bizim arkadaşlar görüşmeye başladı. Ne olur bilemem.”

Yeniden görüşmeye başlanmış olması heyecan verici olsa da, henüz bu iletişimin neticesinin ne olacağına dair bir ipucu alınabilmiş değil.

- Reklam -

Türkiye, Eurovision yarışması geri dönüş planı

Eren’in açıklamalarından sonra Global Eurovision haber platformları da harekete geçti. EscYOUnited Forum, “Türkiye, çok talep edilen ve özlenen bir yarışmacı oldu,” şeklinde konuştu. İletişime yeniden başlanmış olmasının, etkinliği sıkı şekilde takip edenleri rahatlattığı işaret edildi. Bununla birlikte EscYOUnited, Türkiye hakkında, “Başka hiçbir katılımcının sunamayacağı bir Pan-Avrupa ve Asya sesi getiriyor,” şeklinde bir yorum da paylaştı.

Türkiye bugüne dek yarışmaya 34 defa katıldı. Son olarak 2012 yılında Can Bonomo, Love Me Back adlı parçası ile yarışmada boy gösterdi ve finale kalarak 7. olarak kayıtlara geçti. Yarışmada birinci olma başarısını gösteren kişi ise 2003 senesinde Everyway That I Can parçası ile Sertab Erener olmuştu.

Siz bu olası geri dönüş hamlesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Cumhuriyet

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Matrix 4 senaryosu

Matrix 4’ün Senaryosu Sızdı İddiası: Filmin Konusu Ortaya Çıktı

Hav - Jan Morris

Akdeniz Coğrafyasına Sert Hiciv: Jan Morris’in Distopya Romanı “Hav” Çıktı