in

Netflix, Fantastik ve Bilimkurguya Odaklanacak

Netflix bundan böyle fantastik ve bilimkurgu temalı dizilere daha çok yer vereceğini açıkladı.

netflix ust
- Reklam -
- Reklam -

Son yılların popüler yayın kanallarından biri olan Netflix‘ten bizi bilhassa sevindirecek bir haber geldi. Business Insider‘da yer alan bir habere göre, önümüzdeki yıldan itibaren fantastik ve bilimkurgu ağırlıklı yapımlar Netflix’in odak noktası hâline gelecek.

Yapılan analizler, fantastik ve bilimkurgu temalı dizilerin şu sıralar %29‘luk bir oranla kanalın aboneleri tarafından en çok izlenen yapımlar olduğunu çıkarmış. Ve bu oran gün geçtikçe yükselen bir hızla artıyor. Geçen yılın favori teması olan komedi, 2017’de sadece %14’lük bir orana ulaşabilmiş. Bu yıl ise %12’ye düşmüş. Yani fantastik ve bilimkurgu izleyicileri en yakın takipçilerini neredeyse ikiye katlamış durumda.

Aslında bu habere pek de şaşırmamak gerek. Ne de olsa son zamanların en popüler dizileri hep bizim ilgi alanımıza giren eserlerden çıkıyor. Netflix bazında konuşmak gerekirse Stranger Things, Altered Carbon, Black Mirror, Lost in Space ve Dark bu durumun en güzel örnekeri. Ek olarak ufukta bizi bekleyen The Witcher dizisini unutmamak gerek.

- Reklam -
- Reklam -

Görünen o ki Game Of Thrones‘un elde ettiği muazzam başarının ardından televizyon firmaları süper kahraman dizisi furyasını hızla bir kenara bırakıp bilimkurgu ve fantastik soslu eserlere yönelmeye devam edecek. Amazon’un Yüzüklerin Efendisi, Conan ve Kıyamet Gösterisi gibi projeleri bunun en büyük habercisi…

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

altin fircali adam

Aslan Şükür İçin Hazırlanan “Altın Fırçalı Adam” Belgeselinin Gösterim Tarihleri Belli Oldu!

frostpunk inceleme

Frostpunk: Post Apokaliptik Bir Buzul Cehenneminde Hayatta Kalmak