in

Netflix Türkiye, Ücretsiz Deneme Sürümünü Kaldırdı

Netflix, yeni abonelerine sunduğu 30 günlük ücretsiz deneme süresi kampanyasını yayın politikasından kaldırdığını duyurdu.

netflix türkiye
- Reklam -
- Reklam -

Dünyanın en popüler çevrimiçi yayın platformu olan Netflix, birkaç yıldır Türkiye’de de yayın hizmeti sağlıyor ve her geçen gün kullanıcıları artıyor. Öyle ki artık herhangi birine bir filmi anlattığınızda gelen ilk soru, “Netflix’te var mı?” oluyor.

Haliyle bu kadar popüler olan bir mecranın kullanıcıları yanında ücretsiz ya da daha uygun fiyatlara nasıl kullanırım diye düşünenler de çok oluyor. İnternet üzerinden sanal kartlar ile açılan ve aylık ücretsiz kullanım ile satılan Netflix deneme sürümü fazlalaşmış olmalı ki şirket sonunda Türkiye’de verilen 1 aylık ücretsiz deneme sürüm üyeliğini kaldırma kararı aldı.

Firmanın sitesine girdiğimiz zaman dikkat çekici bir şekilde gözüken “30 Gün Ücretsiz Deneme” ibaresi kaldırılmış gözüküyor. Ayrıca Netflix’in Yardım sayfasına girdiğinizde de “Ücretsiz Denemeler Hakkında” açıklamasında şu ifadeler yer alıyor:

- Reklam -

Netflix Türkiye
“Şu anda ülkenizde ücretsiz deneme sunulmamaktadır. Yeni üyeliğinizi başlatmak için Netflix.com adresine gidin, size en uygun planı ve ödeme seçeneğini seçin, e-posta adresinizi girin, bir parola belirleyin ve izlemeye başlayın.

Netflix üyeleri, dizi ve film kataloğunun tamamına anında erişebilir. Yayın planları, cihazlar ve daha fazlasına ilişkin bilgiler Netflix nedir? başlıklı sayfada bulunabilir.

Üyeliğinizi başlattıktan sonra üyeliğinizi istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.”

- Reklam -

Netflix Türkiye’den Açıklama: Türkiye’ye Özel Değil

Sabahın erken saatlerinde 30 günlük deneme sürümünün durdurulma haberinin yayılmasıyla birlikte gözler şirketin yapacağı açıklamaya çevrildi.

Netflix

Platform, aldığı bu son kararla birlikte artık büyük alışveriş sitelerinde gördüğümüz uygun fiyatları Netflix paketleri artık olmayacak gibi gözüküyor. Şirket, yaptığı açıklamda durumun Türkiye’ye özel olmadığını ve İngiltere, Meksika gibi ülkelerde de benzer uygulamaların denendiğini belirtti. Bununla birlikte yeni farklı planlarla müşterilerin karşısına çıkacaklarını eklediler:
“Netflix olarak Türkiye’de yeni üyeler kazanmak ve onlara harika bir Netflix deneyimi sunmak için farklı kampanyalar planlıyoruz.”
Alınan bu karar hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Sizce Netflix’in bu son hamlesi doğru mu? Eğer üyeliğiniz yoksa ve açmayı düşünüyorsanız bu son gelişmelerle birlikte ücretsiz deneme olmadığı için almaktan vazgeçer misiniz?

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Studio Ghibli Filmleri Netflix’teki Yerini Almaya Başladı

* Netflix’te 2019 Yılında Türkiye’de En Çok İzlenen Yapımlar

* Netflix’in 2020’de 4 Milyondan Fazla Abone Kaybedebileceği Tahmin Ediliyor

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Bazı ticaret yapılan forumlarda pazarı vardı, aylık Netflix satışı diye, herhalde çok suistimal olunca deneme üyelik olayını kaldırdılar.

  2. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Sıra, tek ekranlı hesapları birden fazla kişinin izlemesine gelir mi? :thinking: Resmi hesaplarında üstü kapalı biçimde tekli hesabı birden fazla kişinin kullanılmasına dair espriler yapıyorlar. O konuda “ne yaptığınızın farkındayız” esprisi yapınca pek üstüne gitmezlermiş gibime geliyor. Tabii, zaman ne gösterir, orası meçhul :man_shrugging:

    Elbette, bu ücretsiz deneme kısmı bir hayli istismar edildi. Bahsettim mevzuda en azından tek ekran parası da olsa bir şey elde edebiliyorlar.

  3. Avatar for Ridianod Ridianod dedi ki:

    bunun netflixe olan zararını hesaplamışlardı. evet üstüne gitmeyi bence düşünüyorlar fakat şu an apple tv+, disney+, hulu vs gibi parlayan stream şirketleri karşısında böyle bir kararı uygulamazlar bence. yanlış hatırlamıyorsam abc falan da kendi streaming şirketlerini açacaklardı. baya karışacak ortalık.

  4. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Tabii ya, çok yayagarası dönmediği için unuttum gitmiş. Ayaküstü sohbetlerde, Netflix o kullanım biçminin de kökünü kazırsa, eldeki bir kullanıcıdan da olur muhabbetleri dönmüştü. Neyse bakalım.

    Bu streaming savaşlarının torrenet kullanımını arttırdığına dair dair bir şeyler okumuştum. Streaming mevzusu bir yere varacak, ama nasıl ve ne biçimde varak. Hayırlısı artık.

  5. Avatar for Ridianod Ridianod dedi ki:

    Benim kullanımımı artırdı şimdi yalan söylemeyelim. Ben aylardır torrent kullanmıyordum. Apple dizileri için başvurdum. Özlemişiz kullanmayı. Öyle herkese 15-20 tl vereceksek ohooo. hadi iskandinav ülkelerinde olduğu gibi 3-4 gibi işten çıksak. Zaman da kalır o zaman iyi olan 2-3 tanesine üye olunur ama açıkcası zaman da yok gibi ya.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

Stanislaw Lem Kitapları

Stanislaw Lem Türkçedeki Macerasına Alfa Kitap ile Devam Ediyor

Indiana Jones 5

Indiana Jones 5 Bilmecesi Çözüldü: Geliyorlar