in , ,

Netflix, Abonesi Olmayanlara Ücretsiz Filmler Sunacak

Netflix, abone olmayan kullanıcılara ücretsiz film imkanı sağlayan bir kampanya başlatıyor. Kaldırılan deneme sürümünün alternatifi bulundu mu?

Netflix Türkiye
- Reklam -
- Reklam -

Şimdilik dünyanın en çok kullanıcı ağına sahip olan çevrimiçi yayın platformu Netflix, hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde Türkiye pazarı için ilk ay ücretsiz olarak sunduğu deneme sürümünü kaldırmıştı. Haber yayıldıktan sonra büyük yankı uyandırmış, Netflix Türkiye yetkilileri de uygulamanın sadece ülkemize özel olmadığını, farklı noktalarda da benzer çalışmaların yürütüldüğü bildirmişti. Bununla birlikte kısa süre içerisinde yeni kampanyalar ve farklı özelliklerle izleyicilerinin karşısına çıkacaklarının haberini vermişti. İşte bu haberlerden bir tanesi açıklandı.

Netflix Türkiye

Netflix Türkiye Twitter hesabından yapılan duyuruyla birlikte, To All The Boys I’ve Loved Before (Sevdiğim Tüm Erkeklere) filminin 9 Mart 2020 tarihine kadar abone olmadan ücretsiz izlenebileceği bilgisini verdi. Söz konusu filmin devam yapımı da, duyurunun yapıldığı gün Netflix’te yayınlandı.

- Reklam -

Netflix’in Ücretsiz Film Kampanyası Şimdilik Tek Film Özelinde Yapıldı

Şimdilik yapılan bu ücretsiz film izleme kampanyası tek film için geçerli durumda. Netflix’in yaptığı bu kampanya ile aslında tıpkı deneme sürümünde olduğu gibi bir hamlede bulunduğu anlaşılıyor. Orijinal yapımların ilk maceralarını ücretsiz yayınlayarak devamının merak edilmesini ve böylece üye kazanmayı umuyor. Yapılan bu hamlenin işe yarayıp yaramayacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak. Ayrıca bu hamlenin sadece filmler özelinde mi olacağı yoksa diziler için de benzer bir uygulamanın geleceği henüz bilinmiyor.

- Reklam -

Türkiye için konuşacak olursak Netflix, uluslararası mecra anlamında tekel durumunda. Her ne kadar BluTV ve Puhu gibi yerli girişimler olsa da, globalde yarıştığı HBO Max, Amazon Prime ve Disney+ gibi servislerin Türkiye’ye henüz giriş yapmamasından dolayı bu tarz denemeleri rahatça yapabiliyor. Ancak ileride, bu yayın servisleri de Türkiye’ye resmi olarak giriş yaptığında ve ücretsiz deneme sürümleri verdiğinde aldığı kararı tekrar gözden geçirebilir.

netflix türkiye

Şirketin yaklaşık yarım yıl önce yaptığı açıklamayla Türkiye’de 1.5 milyon üyesi olduğu biliniyor. Bu resmi rakamlara 6 ay içerisinde yüz binlerce yeni abone daha eklendiğini varsayabiliriz. Dünya çapında sadece geçtiğimiz yıl 20 milyar doların üzerinde gelir elde eden servisin önümüzdeki hamleleri merakla bekleniyor.

Siz bu yeni kampanya hakkında ne düşünüyorsunuz? Netflix’in Türkiye pazarında bu tarz denemeleri üye kazanmak açısından başarılı olabilir mi dersiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Netflix ve Hükûmetlerin Savaşı: İşte Yayından Kaldırılan Yapımlar

* Netflix’in 2020’de 4 Milyondan Fazla Abone Kaybedebileceği Tahmin Ediliyor

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Faust Faust dedi ki:

    Beni kandıramaz; üye olmayacağım… Dijitürk’ten kazandığım deneyimim sağlam… :wink:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Nevada - Claire Vaye Watkins

Nevada: Vahşi Batı’nın Mitlerini Bir Araya Getiren Öyküler

Sür Pulluğunu Ölülerin Kemikleri Üzerinde

Sür Pulluğunu Ölülerin Kemikleri Üzerinde: Doğanın Haklı İntikamı