in ,

Dünyanın En Popüler Yayıncısı Ninja Yerinde Duramıyor

Ünlü yayıncı Ninja kısa süre içinde iki büyük duyuruda bulundu. Bir tarafta milyonlarca takipçisini geride bırakmasına neden olan transfer hamlesi, diğer tarafta yeni kitap projeleri…

ninja twitch
- Reklam -
- Reklam -

Geçen hafta video oyun dünyasından önemli bir gelişme yaşandı. Dünyanın en popüler oyun yayıncısı olarak kabul edilen Tyler ‘Ninja’ Blevins beklenmedik bir karara imza attı. On dört milyonu aşkın takipçiye sahip olduğu Twitch platformunu bıraktığını ve bundan böyle oyun yayınlarına Mixer üzerinden devam edeceğini açıkladı.

Video oyun pastasındaki payı her geçen gün artan oyun yayıncılığı dünyasında taşları yerinden oynatacak hamle dev firmaların cirit atmaya başladığı sektörde büyük tartışma kopartmış durumda.

Oyun Yayıncılığı Sektörüne Genel Bir Bakış ve Ninja Transferi

Amazon’un sahibi olduğu Twitch’in başarısı, Google ve Facebook gibi devlerin iştahını kabartmaya devam ediyor. Bu iki dev, Twitch’in başarısından sonra büyük kitlelerle doğrudan iletişim kurma fırsatı sağlayan oyun yayıncılığı sektörüne giriş yapmaya karar verdi. Rakiplerinin hamlelerine karşılık vermekte gecikmeyen Microsoft, 2016 yılında Beam isimli girişimi satın alarak pazara merhaba demiş ve 2017 yılında markaya yeni bir kimlik kazandırma hamlesiyle Beam’i Mixer olarak yeniden isimlendirmişti.

- Reklam -

ninja twitch oyuncu

1 Ağustos 2019 tarihine geldiğimizdeyse, Mixer en ses getiren hamlesini yaptı ve Ninja’yı kendi tarafına çekmeyi başardı. Microsoft’un pazar payını artırma ve marka bilinilirliği oluşturma gayesini gözler önüne seren bu transfer sonrası oyun yayıncılığı sektörünün yeni gelişmelere gebe olmasını bekliyoruz.

Ninja Kitap Çıkartmaya Hazırlanıyor

Ninja, Mixer’a geçişinin duyurusunu yapmadan kısa bir süre önce bir başka önemli gelişmeden de bahsetmişti. Video oyunlara ilgi duyan insanlara yönelik farklı ürünlerle karşımıza çıkacağı açıklanan Ninja’nın, kendini geliştirmek isteyen oyunculara yönelik ipuçları ve taktiklere yer vereceği Ninja: Get Good (Ninja: Göze Gir) isimli kitabının yanı sıra, içerisinde çıkartmalar ve oyunculara özel içerikler barındıran not defteriyle, Ninja: The Most Dangerous Game (Ninja: En Tehlikeli Oyun) isimli çizgi romanının piyasaya sürüleceği belirtildi. Ninja’nın esrarengiz bir e-posta alacağı çizgi romanda, akıl almaz gerçeklikte zorlu ve bağımlılık yapan bir oyuna davet edileceği açıklandı.

- Reklam -

Ninja’nın her geçen gün artan popülaritesi, kendisini bir oyun yayıncısından çok günümüzün popüler mesleklerinden birisi olan “ünlü” olarak çağırmamıza neden olacak gibi görünüyor. Bakalım ilerleyen günlerde oyun yayıncılığı dünyasında ve Ninja’nın etrafında ne gibi gelişmeler yaşanacak.

ninja oyuncu

Siz oyun yayıncılığı hakkında ve gün geçtikçe artan takipçi sayıları hakkında ne düşünüyorsunuz? Ninja’yı takip ediyor musunuz? Yeni gelişmeler hakkında düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum sayfalarında bekliyoruz!


* Twitch Yayıncısı “Ninja”nın Ramazan Hassasiyeti Takdir Topladı

Kaynak: PCGamer, The Verge

Ufuk Yasin Yurtbil

Hikaye anlatıcısı, okur-yazar-inceler, sinemasever, birincilik ödüllü amatör bir öykü yazarı, hayatı dolu dolu yaşamaya hevesli, öğrenmeye aç bir ruh. Meslekten inşaat mühendisi, doğuştan hayalperest, bir tutam bilimkurgu/fantastik kurmaca.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Venom 2 Tom Hardy Andy Serkis

Venom 2 Filmi Sonunda Yönetmenini Buldu!

Moby Dick

Herman Melville’in Başyapıtı “Moby Dick”i Ünlü İsimlerin Sesinden Dinleyin