in

2017 Alman Barış Ödülü Margaret Atwood’un Oldu

Damızlık Kızın Öyküsü başta olmak üzere pek çok distopik eseriyle gönüllerde taht kuran Margaret Atwood, Barış Ödülü’nün bu yılki sahibi oldu.

Margaret Atwood
- Reklam -
- Reklam -

Damızlık Kızın Öyküsü, Kör Suikastçı ve Antilop ve Flurya gibi ustalık eserleriyle tanınan Kanadalı bilimkurgu yazarı Margaret Atwood, Alman Kitap Basım ve Yayıncıları Derneği Borsa Birliği tarafından 1950 yılından beri verilmekte olan Barış Ödülü’nün bu yılki sahibi oldu.

Yayınlanan basın bildirisinde yazar için, “Atwood çeşitli romanlarında, makalelerinde ve şiirlerinde keskin bir siyasi öngörünün yanı sıra yaşanan gelişmelerin ve eğilimlerin altında yatan tehlikeleri sezebilme yeteneği de sergilemiştir. İnsanlık, adalet ve hoşgörü Atwood’un eserlerinin vazgeçilmez karakteristiklerindendir. Yazar dikkatli bir gözle ve insanoğluna dair derin bilgisiyle etrafındaki dünyayı gözlemlemekte, kaderimizle ilgili çıkarımlarını ve endişelerini hem etkileyici hem de canlı bir edebi üslupla kaleme almaktadır. Onun aracılığıyla kim olduğumuzu, nerede durduğumuzu ve hem kendimize hem de diğerleriyle birlikte sürdürdüğümüz barışı tecrübe ediyoruz,” şeklinde bir beyan verildi.

Alman Barış Ödülü daha önce 1997 yılında Yaşar Kemal‘e, 2005 yılında da Orhan Pamuk‘a layık görülmüştü. Bu ödül aynı zamanda Nobel’in de habercisi olarak görülüyor.

- Reklam -
- Reklam -

Edebiyat, bilim ve sanat alanında barışa katkıda bulunan kimselere layık görülen ödül 15 Ekim’de, Frankfurt Kitap Fuarı sırasında yazara takdim edilecek. Aktivist kimliğiyle de tanınan Atwood, daha önce Arthur C. Clarke ve Booker başta olmak üzere 50’den fazla sayısız ödül ve onura da layık görülmüştü.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

wonder woman ust

Wonder Woman “En Büyük Savaşları” ile Geliyor

Kitap Sırtları Tablolar - Mike Stilkey

Kitap Sırtlarından Muhteşem Tablolar Yapan Adam: Mike Stilkey