in

2017 TBD Bilimkurgu Öykü Yarışması Başlıyor

Türkiye Bilişim Derneği tarafından bu yıl on dokuzuncusu düzenlenen bilimkurgu öykü yarışmasının katılım şartları ve ödülleri açıklandı.

tbd bilimkurgu 2017
- Reklam -
- Reklam -

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından 1998 yılından beri aralıksız olarak düzenlenen Bilimkurgu Öykü Yarışması‘nın bu yılki ayağı duyuruldu.

Aklın sınırlarına yolculuk” sloganıyla duyurulan yarışma, önceki yılların aksine bu sefer herhangi bir temayla sınırlandırılmamış ve yazarların hayal güçlerinin serbest bırakılması hedeflenmiş. Bununla birlikte öykülerde bilimkurgusal öğeler kullanılması şart elbette.

En fazla 2000 kelimeden oluşması istenen öykülerde Türkçe yazılması, bilimkurgusal öğeler barındırması, daha önce basılı ya da dijital olarak herhangi bir mecrada yayınlanmamış olması ve özgün olması şartları aranıyor. Yarışmaya önceki yıllarda birincilik ödülü alan yazarlar katılamıyor. Her yazar sadece bir öyküyle katılabilecek. Bunun dışında yarışma TBD Yönetim Kurulu üyeleri ile TBD Bilişim Dergisi Yayın Kurulu üyeleri haricindeki herkesin katılımına açık.

- Reklam -

Başvurular 1 Haziran–15 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Jüride ise Barış Emre Alkım, Bülent Akkoç, Kadir Yiğit Us, Murat Başekim, Sedef Özkan, Seda Uyanık, Ümit Dağcı, Asiye Bendon, Cem Kılıçarslan, Özgür Tacer ve Nuray Başar yer alacak.

Sonuçların 22 Kasım 2017 tarihinde açıklanacağı yarışmada jürinin değerlendirmesi sonunda birinciye 3 bin lira, ikinciye 2 bin lira ve üçüncüye ise bin lira ödül verilecek.

- Reklam -

Dereceye giren öykülerden jüri tarafından yayımlanmaya değer bulunanlar kitap olarak basılacak. Öykülerin internet sitesinde, Bilişim Dergisi’nde ya da kitaplaştırılarak yayımlanması için bu adreste bulunan “Onaylıyorum” belgesini doldurmanız ve belgeyi tarayarak e-posta yoluyla TBD’ye göndermeniz gerekiyor. Aksi takdirde katılımcılar yarışmaya kabul edilmeyecek.

Yarışmayla ilgili koşullara ve diğer ayrıntılara detaylı olarak buradan ulaşabilirsiniz. Başarılar!

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

zemheri sahi nin hazinesi ust

Albatros Süvarisi’nin Devam Kitabı Raflarda

enderin golgesi ust

Çevirmenin Çemberi: Ender’in Gölgesi