in

2017 TBD Bilimkurgu Öykü Yarışması’nın Sonuçları Açıklandı

Türkiye Bilişim Derneği tarafından bu yıl on dokuzuncusu düzenlenen bilimkurgu öykü yarışmasının kazananları belli oldu.

tbd bilimkurgu 2017
- Reklam -
- Reklam -

Aklın sınırlarına yolculuk” sloganıyla bu yıl on dokuzuncusu düzenlenen ve önceki senelerin aksine herhangi bir temayla sınırlandırılmayan 2017 TBD Bilimkurgu Öykü Yarışması’nın birincisi “Kapat-Aç” adlı hikâyesiyle Funda Özlem Şeran oldu.

Asiye Bendon, Barış Emre Alkım, Bülent Akkoç, Cem Kılıçarslan, Kadir Yiğit Us, Koray Özer, Murat Başekim, Özgür Tacer, Seda Uyanık, Sedef Özkan ve Ümit Dağcı’dan oluşan jüri üyeleri ödülü Kapat-Aç‘a layık görmelerinin nedenini şu sözlerle açıkladı:

Kapat-Aç, cyberpunk türünün hakkını sonuna kadar veren, zekice kurgulanmış bir öykü olarak karşımıza geliyor. İnsan bilincinin bir veri setine indirgendiği, bedenin ise basit bir taşıyıcıdan ibaret olduğu bir kurgusal zamanda geçen öykü, toplumsal tabakalar arasındaki eşitsizliğin gelişen bilgi teknolojileriyle nasıl derinleştiğini ele alıyor. Yazar, bilişimin en güncel unsurlarını yadırgatıcı bir gelecek tasarımıyla bütünleştiren ustalıklı bir öykü armağan ediyor bizlere.

- Reklam -

Ecel adlı fantastik romanının yanı sıra Yüksek Doz Gelecek gibi bilimkurgu derlemelerinde de okuma fırsatı bulduğumuz, buna ek olarak birbirinden keyifli çocuk kitaplarına da imza atan Funda Özlem Şeran, Kayıp Rıhtım ekibi olarak bizlerin de hem çok sevdiği hem de çok takdir ettiği bir isim, bir dosttur. O nedenle bu habere iki kere sevindik desek yalan olmaz. Kendisini yürekten kutluyoruz!

- Reklam -

Bu yıl 228 öykünün katıldığı yarışmada finale kalan 12 öykü arasından ikinciliği “İki Kızıl Yabani At” adlı öyküsüyle Nur İpek Önder Mert, üçüncülüğüyse “Çok Satan (Kutsal) Kitaplar” adlı öyküsüyle Özgür Hünel aldı. Faruk Ayvazoğlu’nun “Zaman Silsilesi” adlı öyküsüne ise mansiyon ödülüne layık görüldü.

Dereceye giren tüm yarışmacıları tekrardan kutluyoruz. Yaşasın bilimkurgu, yaşasın iyi edebiyat!

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

travma ust

Korku-Gerilim Üstadı Wulf Dorn’dan Yeni Kitap: Travma

yilgayak ust

Anadolu Korku Öyküleri 3 Raflarda