in ,

2020 Booker Prize Uzun Listesi Açıklandı

2020 Booker Prize uzun listesi açıklandı. Kadınların ve ilk romanların ağırlıkta olduğu listede daha önce bu ödülü 2 defa kazanan Hilary Mantel da yer aldı.

2020 Booker Prize Uzun Liste Adayları
- Reklam -
- Reklam -

2020 Booker Prize adaylarını içeren uzun liste açıklandı. Toplamda 13 kitaptan oluşan listede toplam 9 kadın, 4 erkek yer aldı. Aynı zamanda listede “ilk romanlar” da dikkat çekici bir nokta yakaladı.

Uzun yıllar boyunca Man markasının sponsorluğu nedeniyle Man Booker Prize olarak anılan, Booker Prize yeni sahibi için yola çıktı. 1969 senesinden beri verilen, edebiyat dünyasının köklü ödülleri arasında yer alıyor. İngilizce olarak yazılmış ve Birleşik Krallık ve İrlanda’da yayımlanmış eserlerin ödül alabildiği Booker Prize’da, geçen senenin kazananı Margaret Atwood (The Testaments) ve Bernardine Evaristo (Girl, Woman, Other) olmuştu. Elif Şafak ise geçen yılın uzun listesine kalan yazarlar arasındaydı.

Margaret Busby’nin başkanlığını üstlendiği ve Lee Child, Sameer Rahim, Lemn Sissay ve Emily Wilson isimlerinin yer aldığı jüri, 162 romanlık bir listeden 13 kitaplık bir uzun liste (longlist) çıkartmayı başardı.

- Reklam -

Listede ilk romanları ile aday gösterilen yazarlar Diane Cook, Avni Doshi, Gabriel Krauze, Kiley Reid, Douglas Stuart, Brandon Taylor, Sophie Ward ve C Pam Zhang oldu.

2020 Booker Prize - Hilary Mantel
Hilary Mantel

2020 Booker Prize adayları arasında daha önce ödülü iki defa kucaklamış olan Hilary Mantel da yer aldı.

İşte Booker Ödülü adayları!

2020 Booker Prize Uzun Listesi

Diane CookThe New Wilderness

Tsitsi DangarembgaThis Mournable Body

Avni DoshiBurnt Suga

Gabriel KrauzeWho They Was

Hilary MantelThe Mirror & The Light

Colum McCannApeirogon

- Reklam -

Maaza MengisteThe Shadow King

Kiley Reid Such a Fun Age

Brandon TaylorReal Life

Anne TylerRedhead by The Side of The Road

Douglas StuartShuggie Bain

Sophie Ward Love and Other Thought Experiments

C Pam Zhang How Much of These Hills is Gold

Yukarıdaki 13 kitap arasından 6 roman kısa listeye kalacak. Kısa liste ise 15 Eylül 2020 tarihinde açıklanacak. 2020 Booker Prize kazananı ise Kasım 2020’de duyurulacak. Kazanan yazara 50 bin pound, kısa listeye kalma başarısı gösteren yazarlara da 2.500 pound para ödülü verilecek.

YouTube video

Peki siz Booker Prize’ı takip eden okurlar arasında mısınız? Bu yılın adaylarını nasıl buldunuz? Yorumlarınızı ve dilimizde görmek istediğiniz eserleri Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* 72. Emmy Ödülleri Adayları Belli Oldu

Kaynak: BBC

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

72. Emmy Ödülleri Adayları

72. Emmy Ödülleri Adayları Belli Oldu

Saygı – Bir Ercüment Çözer Dizisi Fragmanı

Saygı – Bir Ercüment Çözer Dizisi Fragmanı Yayında