in ,

2020 Haldun Taner Öykü Ödülü Kazananı Belli Oldu

2020 Haldun Taner Öykü Ödülü kazananı belli oldu. Nurhan Suerdem, Maruzatım Var adlı kitabıyla ödüle layık görülen isim oldu.

2020 Haldun Taner Öykü Ödülü - Nurhan Suerdem
- Reklam -
- Reklam -

2020 Haldun Taner Öykü Ödülü kazananı açıklandı. 31. defa düzenlenen ödülde, bu yıl ödüle layık görülen isim Nurhan Suerdem oldu.

Ödül, ilk baskısını Aralık 2019 tarihinde yapan ve İletişim Yayınları etiketiyle yayımlanan Maruzatım Var kitabına verildi.

Öykü, tiyatro, deneme gibi türlerde eserler vermiş; edebiyatımızın byük isimlerinden Haldun Taner’in anısını yaşatmak için düzenlenen ödüllerde, seçici kurul 6 Ekim 2020 tarihinde dijital ortamda toplandı. Jüri başkanlığını Doğan Hızlan’ın yönettiği kurulda Demet Taner, Handan İnci, Nursel Duruel, Metin Celal, Mehmet Zaman Saçlıoğlu ve Kamil Erdem yer alıyordu.

- Reklam -

Seçici Kurul, 31. Haldun Taner Öykü Ödülü’nü Nurhan Suerdem’e layık gördü. Armağanın veriliş gerekçesi ise şu şekilde açıklandı:

“İçtenlikli anlatımı, ironik yaklaşımıyla anlatıcının iç sesini toplumdaki ‘öteki’ kadınların sesiyle örtüştürmesindeki başarısı nedeniyle Nurhan Suerdem’in ‘Maruzatım Var’ adlı kitabına verilmesi oy birliğiyle uygun görüldü.”

Nurhan Suerdem: “Haldun Taner ile Birlikte Anılmak Bir Onur”

 Maruzatım Var Nurhan Suerdem

Nurhan Suerdem, Twitter hesabı üzerinden ödüle dair şu açıklamayı yaptı:

- Reklam -

“Zor zamanlardan geçiyoruz. Her gün bir haber ya yüreğimizi dağlıyor ya da öfkeyle güne başlıyoruz. Bugün benim için çok farklı oldu. Oyunları, “pazar köşesi”nde gülümseyen yüzünün altındaki köşe yazılarıyla büyümüş, içten samimi, ironik öyküleriyle huzur bulmuş biri olarak Haldun Taner Öykü Ödülü’ne, jüri üyelerinin oybirliği ile layık görülmek olağanüstü mutluluk ve gurur kaynağı oldu benim için. Tüm üyelere çok teşekkür ederim. Haldun Taner ve şimdiye kadar bu ödülü almış değerli yazarla birlikte anılmak bir onur.”

Nurhan Suerdem Kimdir?

1954 yılında Ankara’da dünyaya gelen Suerdem, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonomi Maliye Bölümünden mezun oldu. Özel sektörde çalışan yazar, 2013 yılında öyküler kaleme almaya başladı. Eserleri altZine, Varlık, Sözcükler, Karahindiba, Edebiyatist, Ekmek ve Gül ve Kiltablet gibi dergi ve fanzinlerde yayımlandı. Aralık 2019 tarihinde yayımlanan Maruzatım Var, Nurhan Suerdem’in ilk öykü kitabı olma özelliğini taşıyor.

Maruzatım Var, toplamda 10 öyküden oluşuyor. Eser geçen temmuz ayında 2. baskısını yaptı.

Peki siz daha önce Nurhan Suerdem ile tanışma fırsatı buldunuz mu? Yazara ve öykülerine dair düşünceleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* 2020 Nobel Edebiyat Ödülü Kazananı Açıklandı

Kaynak: Gazete Duvar

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Son yıllarda öykü ödüllerinde İletişim baskısı kitapları çok görmeye başladım. İletişim’in “yeni öykü” kitapları yayınlaması ve bu kitapların öykü ödüllerinde değerlendiriliyor oluşu hem okur adına hem de iletişim yayınları adına güzel bir şey.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2020 Nobel Edebiyatı Ödülü Louise Glück

2020 Nobel Edebiyat Ödülü Kazananı Açıklandı

Yapay Zekâ Reddit GPT-3

Yapay Zekâ Reddit’i Birbirine Kattı: GPT-3 Botu İnsan “Kılığındaki” Yorumlarıyla Platformu Karıştırdı