in ,

2021 Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri Sonuçları Açıklandı

2021 Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri sonuçlandı. Roman, şiir, ilk roman ve ilk şiir kitabı dallarında düzenlenen yarışmanın kazananları açıklandı.

2021 Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri Sonuçları Açıklandı
- Reklam -
- Reklam -

2021 Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri sonuçları belli oldu. Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı’nın, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nın desteğiyle düzenlediği yarışmada kazananlar açıklandı. Ödüllerde roman, şiir, ilk roman ve ilk şiir kitabı kategorilerindeki eserler değerlendirildi.

Ödüller, Doğan Hızlan’ın onursal başkanlığında toplanan jürilerin değerlendirmesi sonucunda belirlendi. Şükran Yiğit, İletişim Yayınları tarafından yayımlanan Burası Radyo Şarampol adlı eseriyle Roman kategorisinde ödüle layık görüldü. Şiir ödülü ise Alphan Akgül’ün Yapı Kredi Yayınları imzasıyla okurlarla buluşturulan Bir Uçurumun Haritası kitabına gitti.

İlk Roman Vakıf Özel Teşvik Ödülü ise jürinin uygun eser bulamaması nedeniyle bu yıl sahipsiz kaldı. İlk Şiir Kitabı Vakıf Özel Teşvik Ödülü’nde ise kazanan İthaki Yayınları tarafından yayımlanan Türbülans kitabıyla Naile Dire oldu.

- Reklam -

2021 Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri Sahiplerini Buldu: İlk Roman’da Kazanan Yok

Çatıkatı Âşıkları, Ankara, Mon Amour! ve Bir Akdeniz Kedisinin Hatıraları kitaplarıyla tanınan Şükran Yiğit, Burası Radyo Şarampol ile Roman ödülünün kazananı oldu.

Seçici Kurul ödülün gerekçesini şu sözlerle açıkladı:

“Duru bir Türkçe ile kültürlerarası bir büyüme hikâyesini, toplumsal duyarlılıkla ele aldığı için.”

Bu sene kazanan çıkmayan İlk Roman Vakıf Özel Teşvik Ödülü için açıklanan gerekçe ise şu şekildeydi:

“İlk Roman Vakıf Özel Teşvik Ödülü kategorisinde bu yıl, ödüle lâyık eser bulunamamıştır.”

Mehmet Eroğlu’nun başkanlığındaki Roman kategorisinin seçici kurulunda Deniz Yüce Başarır, Faruk Şüyün, Seval Şahin ve aileyi temsilen Ali Cem İlhan bulunuyor.

- Reklam -

2021 Attilâ İlhan Şiir Ödülü ve İlk Şiir Kitabı Ödülü

Şiir Ödülü Seçici Kurulu tarafından gerekçesi “2021 yılı Attilâ İlhan Şiir Ödülü, entelektüel bakışı, kavramsal yaklaşımı, manzumla mısra arasında günümüze uygun duyarlılıklarla ördüğü şiir anlayışı dolayısıyla, oy birliğiyle Alphan Akgül’e verilmiştir,” sözleriyle açıklanan kararla Alphan Akgül, Bir Uçurumun Haritası adlı kitabıyla ödülün sahibi oldu.

2021 Attilâ İlhan İlk Şiir Kitabı Vakıf Özel Teşvik Ödülü ise Naile Dire’nin Türbülans’ına gitti. Gerekçe şu şekilde açıklandı:

“Sınırları aşmaya çalışan; yeni arayışlarla kadınlık durumunu ve kimlik sorgulamasını önemseyen deneysel tavrıyla 2021 yılı Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri ‘İlk Şiir Kitabı Vakıf Özel Teşvik Ödülü’nün oy çokluğuyla Naile Dire’ye verilmesi uygun bulunmuştur.”

Metin Celal’in başkanlığındaki şiir kategorisinin jürisinde A. Ali Ural, Adnan Özer, Tuğrul Tanyol ve aileyi temsilen Kerem Alışık bulunuyor.

Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri Hakkında

Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı, 2016 yılından beri düzenlediği Edebiyat Ödülleri ile Attilâ İlhan’ın her eserinde yansımaları bulunan ‘ulusal kültür bileşimini gerçekleştirme’ misyonuna layık olacak eserlerin desteklenmesini hedefliyor. Bununla beraber vakıf ödüller aracılığıyla, Attilâ İlhan’ın hayattayken yaptığı gibi, ilk kitapları yayımlanan genç yazarları teşvik etmeyi amaçlıyor.

Siz bu yılın kazananları hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: tilahan.org

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Wheel of Time Fragmanı - zaman çarkı amazon

The Wheel of Time Fragmanı: Amazon’un Zaman Çarkı Uyarlaması Yaklaşıyor

Spider-Man: No Way Home Sandman Lizard

Spider-Man: No Way Home’da Lizard ve Sandman de Yer Alacak