in ,

Gio Ödülleri’nin 2021 Kazananları Belli Oldu

2021 GİO Ödülleri kazananları belli oldu. Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği’nin sekizinci kez düzenlediği yarışmada sonuçlar açıklandı.

2021 gio ödülleri kazananları
- Reklam -
- Reklam -

2021 GİO Ödülleri kazananları açıklandı. Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği (FABİSAD) tarafından düzenlenen yarışmada Öykü Kitabı, Yayınlanmamış Öykü ve İllüstrasyon dallarında dereceye giren isimler belli oldu.

FABİSAD’ın kuruluşundan kısa bir süre sonra Giovanni Scognamillo adına düzenlemeye başladığı yarışmanın bu yılki kazananları açıklandı. Geçen sene Koronavirüs salgını nedeniyle gerçekleşmeyen ödül töreni etkinliği bu yıl da şartlar el vermediği için gerçekleşemedi. Kazanan isimler FABİSAD’ın sosyal medya hesapları üzerinden duyuruldu.

GİO Ödülleri, her iki yılda bir farklı kategorilerde veriliyor. Başvuru ve katılım şartları Haziran 2021’de duyurulan ödüllerin bu yılki kategorileri arasında Öykü Kitabı, Yayınlanmamış Öykü ve İllüstrasyon yer alıyor.

- Reklam -

2021 GİO Ödülleri Kazananları FABİSAD Tarafından Duyuruldu

8. GİO Ödülleri Kazananları Öykü Kitabı

Jüri üyeleri arasında Jale Sancak, Selahattin Özpalabıyıklar, Barış Müstecaplıoğlu, Özlem Ertan ve Yiğit Değer Bengi’nin yer aldığı Öykü Kitabı dalında finale kalan eserler arasında birinciliğe Karanlığa Masallar adlı eseriyle Aslıhan Kocabal layık görüldü. Jüri tarafından yapılan açıklamada Karanlığa Masallar’da yer alan öykülerin hem korkutucu hem de oyuncu bir sesi olduğu belirtildi.

“İster üçüncü bir ses olsun ister yazar karakterin zihninden konuşsun bizi adım adım yakına çekiyor ve olayın dehşetine aldırmamıza fırsat vermeden öykünün karanlığına alıştırıyor. Ta ki anlatımın kalbindeki o dehşetli sır tecelli edene kadar… Öyküler, dil ve kurmaca yönünden ’karanlık fantazya’nın akıcı bir örneği olduğu kadar zamanın ruhuyla da dolu.”

Öykü Kitabı Özel Jüri Ödülü ise Çember adlı eseriyle Mercan Alper’e verildi. İlk beşe kalanlar arasında ayrıca Dördüncü Günün Melaneti ile Adil Öztürk, Olmayan Şeyler ile Gökhan Yücel ve Hissiz Kumpanya ile Volkan Yalçın bulunuyordu.

- Reklam -

İllüstrasyon dalında birinciliği “Erlik Han” çizimiyle Bartu Bölükbaşı aldı. Jüri üyeleri arasında Melike Acar, Diren Ayhan, Özgür Yıldırım, Gülşah Minsin ve Yasemin Akyol’un yer aldığı İllüstrasyon dalında başarı ödülünü kazanan isimler ise Dağhan Özbek, Efecan Sezer, Murat Çalış ve Yağmur Candar oldu.

gio ödülleri illüstrasyon

Yurdagül Şahin, Murat S. Dural, Mehmet Berk Yaltırık, Merve Çay ve Erbuğ Kaya’nın jüri koltuğunda yer aldığı Yayınlanmamış Öykü dalında kazanan isim Konstantinapol Düşerken adlı eseriyle Talha Taştek oldu. Öykü Başarı Ödülü kazananları ise Beyza Güngör, Bünyamin Tan, Leyla Ezgi Dinç ve Doğukan Karakoç oldu.

2021 GİO Ödülleri kazananları hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for acimatriyarka acimatriyarka dedi ki:

    Çok bekledik, sonunda açıklandı. Kazananları tebrik ediyorum. :blush:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yeni The Witcher oyunu

The Witcher Dünyasında Geçen Yeni Bir Oyun Serisi Geliyor

uçan balon

Aylık Öykü Seçkisi’nin 148. Sayısı Yayında: “Uçan Balon Öyküleri”