in ,

2021 Kristal Kelepçe Ödülleri Kazananları Açıklandı

2021 Kristal Kelepçe Ödülleri sahiplerini buldu. Türkiye Polisiye Yazarlar Birliği’nin düzenlediği ödül töreninde Yılın Polisiye Roman Ödülü Nihal Orhan’a, İlk Roman Ödülü ise Dilruba Yıldız’a gitti.

2021 kristal kelepçe ödülleri
- Reklam -
- Reklam -

Türkiye Polisiye Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen 2021 Kristal Kelepçe Ödülleri sahiplerini buldu. Nihal Orhan, Çaylak isimli romanıyla Yılın Polisiye Romanı ödülünü kazanırken İlk Roman Ödülü ise Avcının Son Gecesi romanı ile Dilruba Yıldız’ın oldu. Büyük Usta ödülü ise Osman Aysu’ya takdim edildi.

2017 yılında kurulan Türkiye Polisiye Yazarları Birliği tarafından düzenlenen Kristal Kelepçe Ödülleri, polisiye türündeki edebiyat eserlerine veriliyor. 6 Kasım 2021 Cumartesi günü Beyoğlu Pera Sineması’nda gerçekleşen törenle birlikte ödüller sahiplerine verildi.

Üçüncü defa düzenlenen Kristal Kelepçe Ödülleri’nde Büyük Usta kategorisinde Osman Aysu ödülün sahibi oldu. Alfa Kitap etiketiyle çıkan Çaylak isimli romanı ile Nihal Orhan Yılın En İyi Polisiye Romanı ödülünün sahibi olurken, İlk Roman kategorisinde ise Avcının Son Gecesi  kitabıyla Dilruba Yıldız ödüle lâyık bulundu.

- Reklam -

2021 kristal kelepçe ödülleri çaylak avcının son gecesi

İlk Roman Ödülü’nün sahibi olan Dilruba Yıldız, aldığı ödülle ilgili şunları söyledi:

“Uzun süredir, kitabı yazmaya başladığım andan itibaren yarışmaya katılmak vardı aklımda. Çok prestijli ve kıymetli bir ödül hem polisiye edebiyat hem de yazarlar açısından. Ben çok mutlu ve heyecanlıyım bu yüzden ve bu heyecanı kariyerim boyunca taşıyacağım. Adımın Kristal Kelepçe ile anılacak olması gurur verecek.”

- Reklam -

2021 Kristal Kelepçe Ödülleri ile Önceki Yılın Kazananları da Ödüllerini Aldılar

Geçen yıl Koronavirüs salgını nedeniyle fiziksel olarak ödül töreni yapılamamıştı. Bu nedenle 2020 Kristal Kelepçe Ödülleri’ni kazananların ödülleri de yine bu törende teslim edildi. Hatırlanacağı üzere geçen sene Yılın Polisiye Romanı dalında İnkılap Kitabevi’nden yayımlanan Divina’nın Bileziği ile Ayfer Kafkas ve İlk Roman dalında Doğan Kitap’tan çıkan Hatırla – Bir Savcının Anıları kitabı ile Su Tunç ödüllerin sahipleri olmuşlardı. Büyük Usta ödülü 2019 yılında kaybettiğimiz Celil Oker’in olmuştu. Yazarın ödülü ise ailesi tarafından alındı.

2021 kristal kelepçe ödülleri

Algan Sezgintüredi’nin başkanlığını yaptığı Türkiye Polisiye Yazarları Birliği yönetim kurulu Ayşe Erbulak, Armağan Tunaboylu, Ercan Akbay, Doruk Ateş ve Elçin Poyrazlar’dan oluşuyor. Bu isimler 2022 ve 2023 yıllarında dernekte görev yapmaya devam edecekler.

Ödül alan eserleri okuma fırsatı buldunuz mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

veba geceleri orhan pamuk dava soruşturma mahkeme

Orhan Pamuk’a Veba Geceleri Romanında Atatürk’e Hakaret Ettiği İddiasıyla Soruşturma Açıldı

2021 World Fantasy Awards kazananları - dünya fantazi ödülleri

2021 World Fantasy Awards Kazananları Belli Oldu