in ,

2021 Oscar Ödülleri Tarihin En Az İzlenen Akademi Töreni Oldu

2021 Oscar Ödülleri tarihin en az izlenen Akademi töreni oldu. Dolby Tiyatrosu’ndaki 93. Oscar Ödülleri, geçen yıla kıyasla yüzde 58’lik bir izlenme kaybı yaşadı.

2021 Oscar Ödülleri Töreni İzlenme Oranı
- Reklam -
- Reklam -

2021 Oscar Ödülleri geçen pazar gecesi düzenlenen tören ile sahiplerine kavuştu. Koronavirüs pandemisi gölgesinde gerçekleşen organizasyon, tarihin en az izlenen Akademi Ödülleri olarak kayıtlara geçti.

Oscar Ödülleri’nin televizyonda yayınlanmaya başladığı günden bu zamana geçen sürede, tarihin en az izlenme oranları 93. Akademi Ödülleri ile yakalandı. Tören, geçen yıla göre toplam %58 oranında bir düşüşe şahitlik etti.

25 Nisan gecesi 93. Oscar Ödülleri sahiplerini buldu. Dolby Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen gecede Chloé Zhao’nun Nomadland’i En İyi Filmi alırken Zhao da En İyi Yönetmen seçildi. Geleneksel yöntemlerle düzenlenen törende, salondaki kişi sayısına kısıtlama getirildi. Etkinlik için türlü tedbirler alındı.

- Reklam -

Neticede Covid-19 gölgesinde izleyici ile buluşan tören, izlenme oranlarında 2020’ye göre yüzde 58’lik bir kayba şahitlik etti.

En İyi Kadın Oyuncu: Frances Mcdormand (Nomadland)

Kamuoyu ile paylaşılan izlenme oranları, Amerika’da sadece 9,85 milyon izleyicinin töreni canlı takip ettiğini ortaya koydu. Geçen sene bu sayı 23,6 milyondu. Kısaca 13,75 milyon izleyici bu yılki etkinliğe ilgi göstermedi. 2019’da ise 29,6 milyon kişi töreni canlı takip etmişti. Pandemi ile birlikte izlenme oranlarındaki dramatik düşüş bu sene de katlanarak artmış gibi görünüyor.

2021 Oscar Ödülleri Töreni İzlenme Oranlarında Geçen Yılki Düşüşünü Sürdürdü

2000 yılında Traffic filmi ile En İyi Yönetmen Oscar’ını kazanan Steven Soderbergh’ün, Jesse Collins ve Stacey Sher ile birlikte yapımcılığını üstlendiği tören izlenme oranları açısından sınıfta kaldı.

Etkinliğin bu denli az takip edilmesindeki en büyük etken ise geçen yıl gösterime giren film sayısının azlığı olarak gösteriliyor. Birçok yapım kapalı sinema salonları nedeniyle ertelendi ya da kendisine dijital bir yayın platformunda yer buldu. Hatta bu kısıtlamalar, Netflix’i 36 dalda ödüle aday yaparken platforma 7 de Oscar heykelciği getirdi.

- Reklam -

2021 Oscar Ödülleri Töreni İzlenme Oranı

İzleyici ile buluşmakta zorluk çeken filmlerin Oscar’daki akıbeti de düşük izlenme rakamları oldu.

Öte yandan organizasyonun işleyişi de bazı soru işaretlerini beraberinde getirdi. Örneğin En İyi Film kategorisi daha öne alındı. En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu ise sona bırakıldı. Ödülü kazanan Anthony Hopkins ise törene Zoom üzerinden dahil oldu. Tüm bunlar törene gösterilen ilginin iyice azalmasını etkiledi.

Gelecek yıl nasıl bir Oscar Töreni izleyeceğimiz ise merak konusu.

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

General’in Yüzüğü - Selma Lagerlöf

Nobel’i Alan İlk Kadın Yazar Selma Lagerlöf’ten Destansı Bir Masal: “General’in Yüzüğü”

Enstitü - Stephen King

Enstitü İncelemesi: Özlenen Stephen King Romanı – Hem Nostaljik Hem de Yeni