in ,

2021 Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri’nde Kazananlar Belli Oldu

2021 Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri kazananları belli oldu. 473 eserin katıldığı yarışmanın galipleri açıklandı.

2021 Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri kazananları
- Reklam -
- Reklam -

2021 Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri kazananları açıklandı. Öykü, roman, şiir ve çeviri dalında verilen ödüllere bu yıl toplam 473 eser başvuru yapmıştı.

Atakum Belediyesi imzasıyla edebiyatımızın usta kalemi Vedat Türkali’nin hatırasını yaşatmak için düzenlenen yarışmada önce 47 kitaplık uzun listeler, ardından da toplam 20 kitaplık kısa listeler duyurulmuştu.

Bugün açıklanan kazananlar listesi ile yarışmada nihayet sona gelindi. Doğan Hızlan, Zülfü Livaneli, Deniz Türkali, Gonca Özmen, Kemal Varol ve Yavuz Ekinci isimlerini seçici kurulunda barındıran yarışmanın galipleri internet ortamında paylaşıldı. Ödüller ise mayıs ayının sonunda takdim edilecek.

- Reklam -

2021 Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri Kazananları

Roman ödülüne layık görülen isim Osman adlı kitabı ile Ayfer Tunç (Can Yayınları) oldu. Tunç ile birlikte finale kalanlar arasında Tarık Tufan, Ayşe Övür, Onur Ünlü ve Fatih Gezer yer alıyordu.

Öykü ödülünü kazanan ise Şehirli Karınca adlı kitabı ile Mehmet Güreli (Sel Yayınları) oldu. Kısa listede Güreli’ye Elif Hümeyra Aydın, Ezgi Polat, Arzu Uçar ve Mehmet Fatih Özbey eşlik etmişti.

Şiir ödülüne layık görülen isim öyküleriyle de tanıdığımız İlhan Durusel oldu. Durusel ödülü Dil Tutulması kitabıyla (Yapı Kredi Yayınları) kazandı. Kısa listede Alphan Akgül, Oğulcan Kütük, Serhan Ada ve Naile Dire de yer alıyordu.

Çeviri kurmaca eser dalında ödülü kazanan Ocean Vuong’un Yeryüzünde Bir An İçin Muhteşemiz kitabını dilimize kazandıran Deniz Koç (Harfa Kitap) oldu.

- Reklam -

Son olarak 2021 Vedat Türkali İlk Roman Ödülü de Ölüler Kıraathanesi (Alfa Yayınları) adlı kitabıyla Fatih Gezer’in oldu.

Ödüllerin gerekçeleri ve diğer detaylar yarın duyurulacak. Programa göre kazanan isimlerin 19 Mayıs 2021 tarihinde açıklanması bekleniyordu. Ancak Doğan Hızlan’ın köşe yazısının erken yayımlanmasıyla ödüller de bir gün erken açıklanmış oldu.

Bir Gün Tek Başına, Mavi Karanlık, Yeşilçam Dedikleri, Tek Kişilik Ölüm gibi romanları ile Türk edebiyatının unutulmazları arasına giren Vedat Türkali, eserleri ile bugün hâlâ binlerce okuru etkilemeyi başarıyor.

2021 Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri kazananları işte bu şekildeydi. Finale kalan ve ödüle layık görülen isimler hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Attack the Block 2 film

Attack the Block 2 Çalışmaları Başladı: John Boyega’lı Bilimkurgu Macerası Geri Dönüyor

The Lost Symbol Fragmanı: Dan Brown Dizisi

Dan Brown Uyarlaması The Lost Symbol Dizisinden İlk Fragman