in ,

2021 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri’nde Kazananlar Açıklandı

2021 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri kazananları açıklandı. Öykü alanında Elif Nur Aybaş, şiir alanında ise Emre Söylemez ödüle değer bulundu.

2021 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri Kazananları
- Reklam -
- Reklam -

2021 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri kazananları belli oldu. Bu seneki ödül öykü kategorisinde Elif Nur Aybaş’a, şiir kategorisinde ise Emre Söylemez’e armağan edildi.

Türkiye’nin en köklü edebiyat dergisi olan Varlık tarafından 1933 yılından günümüze dek sürdürülen yarışmada, bu seneki galipler belli oldu. 88. ödülde öykü ve şiir dallarında eserler birbirleriyle yarıştı.

Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri yine yoğun bir katılım süreci geçirdi. Şiir alanında ödüle toplam 209 dosya talip oldu. Bunlardan 56’sı ön elemeyi geçmeyi başardı. Ödülün şiir kategorisinde jüri koltuklarında Zeynep Uzunbay, Nilay Özer, Seyyidhan Kömürcü, Ali Özgür Özkarcı ve Mehmet Erte yer aldı.

- Reklam -

Âdem Göktaş, Ahmet Hazar Ertaç, Basri Özakın, Batur Ozan Togay, Emre Söylemez, Ezgi Şimşek, Hasan Temiz, Hüseyin Serhat Arıkan, İ. Usame Yördem, Mert Tutucu, Mutlu Merve Başkaya, Orhan Can Kul, Tahsin Aladağ ve Zeynep Bayırtepe’nin dosyaları seçici kurul tarafından toplantılarda tartışmaya açıldı.

Nihayetinde jüri oy çokluğu ile Emre Söylemez’in Hoş Koku isimli dosyasına ödüle layık buldu.

Ezgi Şimşek’in Aynalar Sular Doğramacılar, Batur Ozan Togay’ın Damarlarımda Dolaşıyor Yüz Bin Balık ve Hasan Temiz’in Tükeniş Orkestrası adlı dosyalarını ise dikkate değer eserler olarak açıklandı.

2021 Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülleri Kazananları Dijital Ortamda Duyuruldu

Öykü tarafında ise seçici kurul Nursel Duruel, Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Hatice Meryem, Pelin Buzluk ve Selçuk Orhan’dan oluştu.

Bu kategori için toplam 94 dosya ödüle aday oldu. 36’sı ön elemeyi geçerek finale kaldı. Bu eserler arasında Elif Nur Aybaş Çocukluk Ormanına Beş Olta isimli dosyası ile ödülü kazanan isim oldu.

- Reklam -

Jürinin tartışmaya açtığı isimler ise Alp Türkol, Atakan Boran, Canan Sancak, Elif Nur Aybaş, Eris İnal, Fatma İşler, İbrahim Alp Okur ve Oğul Barış Caniklioğlu şeklinde oldu. Bu yazarlardan Canan Sancak’ın Kızıl Su, Alp Türkol’un Kayık Hüsnü adlı dosyaları ise dikkate değer bulundu.

Ödül alan isimlerin öyküleri ve onlarla gerçekleştirilecek söyleşiler, Varlık dergisinin Temmuz 2021 tarihli sayısında okurla buluşacak.

Varlık dergisi ve Varlık Yayınları’nın kurucusu Yaşar Nabi Nayır’ın anısına düzenlenen Gençlik Ödülleri bu sene de işte bu şekilde noktalandı.

Sizin bu yılın kazananları hakkında düşünceleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Varlık Yayınları

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

uzay neden karanlık

Sayısız Yıldıza Rağmen Uzay Neden Karanlık?

quentin tarantino emekli film Reservoir Dogs

Tarantino, Emeklilik Filmi Olarak Reservoir Dogs’ı Tekrar Çekmeyi Düşünmüş