in ,

Tom Cruise Altın Kürelerini İade Etti: NBC Töreni Yayınlamaktan Vazgeçti – Kriz Büyüyor

2022 Altın Küre Ödülleri krizin ortasında. Tom Cruise eski ödüllerini iade ederken NBC töreni yayınlamaktan vazgeçtiğini duyurdu.

2022 Altın Küre Ödülleri NBC
- Reklam -
- Reklam -

2022 Altın Küre Ödülleri ciddi bir krizin ortasında. Ödülleri dağıtan Hollywood Yabancı Basın Birliği hakkında son dönemde gösterilen tepkiler giderek ciddileşiyor. Tom Cruise, protesto olarak Altın Küre ödüllerini iade ederken NBC kanalı da töreni yayınlamayacağını duyurdu.

Hollywood Yabancı Basın Birliği (HFPA) temsiliyet konusundaki yetersizliği nedeniyle eleştirilmeye devam ediyor.

Her şey 28 Şubat’ta dağıtılan 78. Altın Küre Töreni öncesinde başladı. Altın Küre’lerin dağıtımını yapan Hollywood Yabancı Basın Birliği üyeleri, yaptıkları açıklamalar ile birliğin temelinde bir temsiliyet sorunu olduğunu söyledi ve bu açıklamaları ile gündeme oturdu. Birliğin şartlarını sağladığı halde birçok kişinin alınmadığı, Hollywood Yabancı Basın Birliği’nin içinde kökleşmiş bir yapının çeşitli ayrıcalıkları kendi lehlerine kullandıkları açıklandı. Ayrıca hâlen tek bir siyah üyenin bile şartları sağladığı halde birliğe üye olamadığı gerçeği yeniden gün yüzüne çıktı.

- Reklam -

Söz konusu açıklamalar sonrasında ilk tepkiler Netflix, Amazon ve Warner Media cephesinden geldi. Dijital yayın devleri, yaptıkları açıklamada HFPA ile ilişkilerini kestiklerini duyurdular. Yayın servisleri birliğin ciddi reformlar yapmadan ve bu konuyla ilgili önemli adımlar atmadan kendileri ile bir daha çalışmayacaklarını belirttiler. Mark Ruffalo ve Scarlett Johansson gibi dünyaca tanınan oyuncular da tepkilerini dile getirmekten geri durmadılar.

Ancak en büyük tepkilerden biri de ödüllü oyuncu Tom Cruise’dan geldi. Doğum Günü Dört Temmuz (Born on the Fourth of July), Yeni Bir Başlangıç (Jerry Maguire) ve Manolya (Magnolia) filmleriyle üç kez Altın Küre kazanan aktör, tepki olarak tüm ödüllerini birliğe geri iade ettiğini duyurdu. Oyuncunun bu tepkisine birçok farklı isimden destek mesajı geldi.

2022 Altın Küre Ödülü Tom Cruise

NBC: “2022 Altın Küre Ödül Töreni’ni yayınlamayacağız”

Bu kararların ardından HFPA başkanı Ali Sar da bir mektupla Netflix’le ilişkilerine büyük önem verdiklerini ve dijital platformun endişelerini anlayışla karşıladıklarını belirten bir bildiri yayınlandı. HFPA başkanı yazdığı bu mektupla ayrıca somut adımlar atacaklarının garantisini vererek, konuyla ilgili reform planlarını da açıkladı.

- Reklam -

Birliğe son darbe ise, uzun yıllardır televizyonda ödül törenini yayınlayan NBC cephesinden geldi. Kanal temsilcileri, yaptıkları açıklamada 2022 Altın Küre Ödül Töreni’ni yayınlamayacaklarını ifade etti.

NBC resmi bir açıklamada şunları söyledi:

“HFPA’nın anlamlı bir reform için ciddi adımlar atmaya çalıştığına inanıyoruz. Ancak, bu büyüklükteki bir değişim zaman ve çaba gerektirir. HFPA’nın bunu doğru yapmak için zamana ihtiyacı olduğunu hissediyoruz. Bu nedenle NBC, 2022 Altın Küre Ödül Töreni’ni yayınlamayacaktır. Organizasyonun planını doğru şekilde uyguladığını varsaydığımız takdirde, bir sonraki töreni Ocak 2023’te yayınlayacağımızı umut ediyoruz.”

NBC’nin bu kararından sonra Hollywood Yabancı Basın Birliği’nin nasıl bir adım atacağı merak ediliyor. Ayrıca yeni tepkilerin de yolda olduğu varsayılıyor.

Peki ya siz bu kriz hakkında neler düşünüyorsunuz? Oyuncular ve yayın yapan kanal tepkilerinde haklılar mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da yazabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    ‘‘Hollywood Yabancı Basın Birliği üyeleri, yaptıkları açıklamalar ile birliğin temelinde bir temsiliyet sorunu olduğunu söyledi ve bu açıklamaları ile gündeme oturdu.’’

    Böyle bir şeyi üyeler dile getirmese anladığım kadarıyla her şey eski tas eski hamam devam edecekmiş :see_no_evil: :hear_no_evil: :speak_no_evil:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Lisey’s Story Fragmanı: Yeni Stephen King Dizi Uyarlaması

Stephen King Uyarlaması Lisey’s Story’den Fragman: Julianne Moore, Apple Tv+ Dizisinde

Edward Norton, Knives Out 2 Oyuncu Kadrosu

Edward Norton, Knives Out 2 Filminin Kadrosuna Katıldı