in ,

FABİSAD’ın Düzenlediği GİO Ödülleri’nin 2022 Başvuruları Başladı

2022 GİO Ödülleri başvuruları açıldı. FABİSAD’ın ödülleri bu yıl yayımlanmış roman, yayımlanmamış öykü ve illüstrasyon dallarında verilecek.

2022 GİO Ödülleri
- Reklam -
- Reklam -

2022 GİO Ödülleri başvuruları başladı. Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği’nin (FABİSAD) her yıl gerçekleştirdiği ödüller bu yıl yayımlanmış roman, yayımlanmamış öykü ve illüstrasyon dallarında verilecek.

2011 yılında kurulan Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği, fantazya, bilimkurgu ve korku türlerini tanıtmak ve yaygınlaşmasına katkıda bulunmak amacıyla yolculuğuna devam ediyor. Dernek, Giovanni Scognamillo onuruna düzenlediği GİO Ödülleri’nin 2022 yılı başvuru sürecini başlattı. Scognamillo, Türkiye’de gerek araştırmacı gerekse yaratıcı olarak korku, fantazya ve bilimkurgu türlerinin yaygınlaşması ve tanınması için önemli çalışmalar yapan bir isimdi. İstanbullu yazar, araştırmacı, sinema tarihçisi Giovanni Scognamillo, 8 Ekim 2016’da aramızdan ayrıldı.

Kısa bir süre önce olağan kurulunu da gerçekleştiren derneğin yönetim kadrosu değişti. Yazar Barış Müstecaplıoğlu’nun başkanlık koltuğuna oturduğu derneğin yeni yönetim kadrosunda Özlem Ertan, Sabri Gürses, Tevfik Uyar, Yiğit Değer Bengi, Merve Çay ve Hamit Çağlar Özdağ bulunuyor. Yeni FABİSAD Yönetim Kurulu’nun yaptığı açıklamaya göre 2022 GİO Ödülleri, yayımlanmış roman, yayımlanmamış öykü ve illüstrasyon dallarında verilecek.

- Reklam -

2022 GİO Ödülleri Başvuruları için Katılım Şartları Belli Oldu

2022 GİO Ödülleri

2022 Gio Ödülleri’ne katılım şartları da belli oldu. Roman dalında başvuru yapmak isteyenlerin eserlerinin Haziran 2019 ile Haziran 2022 arasında yayımlanmış kitaplar olması gerektiği duyuruldu. Bu yılki GİO Ödülleri’ne katılacak adayların, romanlarını 20 Temmuz 2022 tarihine kadar FABİSAD’ın internet sitesinde belirtilen adrese göndermiş olmaları gerekiyor.

- Reklam -

Yayımlanmamış öykü dalında katılacak adaylar 2 bin kelimeyi geçmeyen öykülerini ve İllüstrasyon dalında katılacak adaylar çizimlerini yine FABİSAD sitesindeki formlar üzerinden iletebilecekler. Yayımlanmamış öykü ve illüstrasyon dallarında son başvuru tarihi 15 Eylül 2022 olarak belirtildi. Elbette, derneğin tüzüğüne uygun olması adına yarışmaya katılacak eserlerin fantazya, korku, bilimkurgu, büyülü gerçekçilik türlerinden birine dahil olması şartı aranıyor.

Koronavirüs nedeniyle son iki törenini dijital olarak gerçekleşen ödül töreninin bir sonraki adımının yüz yüze olması planlanıyor. Ancak şu an için 2022 GİO Ödülleri Töreni’nin ne zaman gerçekleşeceğine dair bir tarih bilgisi paylaşılmış değil. 8. Gio Ödülleri’nin kazananları Mart 2022’de açıklanmıştı.

Dokuzuncu kez düzenlenecek olan GİO Ödülleri hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuru formlarını doldurmak için FABİSAD’ın resmi sitesine göz atabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Sametay Sametay dedi ki:

    Edebiyatın gelişmesi farklı sanatçıların yetişmesi için iyi bir yarışma fakat sanki ödüllerde eş dosta dağıtılıyor gibi.

  2. Avatar for Baris_Mustecaplioglu Baris_Mustecaplioglu dedi ki:

    Ödüllerin eşe dosta dağıtıldığı (!) algısına nasıl ulaştığınızı öğrenmek isteriz? Gerçekten merak ettim, size bunu düşündüren nedir?

  3. Avatar for Sametay Sametay dedi ki:

    Gio ödüllerinin iç yapısıyla ilgili çok da bilgiye sahip değilim. Ödül kazananların jüri olduğu, birbirlerini tanıdığı gibi konular var, bununla ilgili birkaç yorumda zamanında okumuştum. Yorumum belki kötü niyetli gibiydi, fakat dışarıdan bakan biri bunları düşünebiliyor.

  4. Avatar for alper alper dedi ki:

    :slight_smile:

    Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği’mizin (FABÄ°SAD) düzenlediği GÄ°O Roman Yarışması’nda ilk beşe giren yazarlar ve eserleri belli oldu. Fantazya, bilimkurgu ve korku türlerinin Türkiye’deki öncü ismi Giovanni Scognamillo’nun adını taşıyan GÄ°O Roman Ödülleri’ne 65 roman başvurmuş ve bunlardan 14’ü ön elemeyi geçerek uzun listeye girmeye hak kazanmıştı.
    Hakan Bıçakcı, Sabri Gürses, Sevin Okyay, Sezgin Kaymaz ve Pelin Batu’dan oluşan roman jürisinin oyları neticesinde belirlenen ilk beş roman ve yazarları alfabetik sıralamayla şöyle:

    1. Erbuğ Kaya, İnsanlık Deneyi
    2. Gülbike Berkkam, Güneşi Yanında Taşıyan Adam
    3. Selim Bektaş, Ve Diğer Kutsal Şeyler
    4. Selim Erdoğan, Kurbağa Adası
    5. Şeref Atak, Efsun Sokağı 137

    Birinci seçilen eser, 29 Nisan akşamı Pera Müzesi’nde yapılacak ödül töreninde duyurulacak.

    http://www.fabisad.com/2023/04/23/gio-roman-odulunde-ilk-bese-giren-isimler-aciklandi/

    Şeref Atak’ın Efsun Sokağı 137’de güzel bir kitap ama olası bir yakın gelecek anlatısı olması nedeniyle Kurbağa Adası benim favorim. :slight_smile:

  5. Avatar for azizhayri azizhayri dedi ki:

    Bizimde bir Nebula Ödülümüz, Hugo Ödülümüz olacak, bir gelenek yerleşecek ve yaygınlaşacak diye umutlanabilirim…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

Star Wars: Tales of the Jedi Animasyon Dizisi Geliyor

Yeni Yıldız Savaşları Antolojisi “Star Wars: Tales of the Jedi” Geliyor

Star Wars: The Bad Batch 2. Sezon Fragmanı

Star Wars’un Yeni Animasyon Dizilerinden “The Bad Batch”in 2. Sezon Fragmanı Yayınlandı