in ,

Polisiye Edebiyat Ödülü “Kristal Kelepçe”de 2022’nin Kazananları Açıklandı

2022 Kristal Kelepçe Ödülleri kazananları belli oldu. Türkiye Polisiye Yazarları Birliği tarafından düzenlenen yarışmanın ödülleri, İBB Ali Emiri Kültür Merkezi’ndeki törenle sahiplerini buldu.

2022 Kristal kelepçe ödülleri kazananları
- Reklam -
- Reklam -

2022 Kristal Kelepçe Ödülleri kazananları duyuruldu. Bu sene 4 dalda düzenlenen yarışmada, Yılın Polisiye Romanı ödülü Emrah Poyraz ve Ulaş Özkan imzalarını taşıyan Kör Kanun adlı kitabın oldu.

Türkiye’de polisiye edebiyatın gelişmesine katkı sunmak amacıyla 2017 yılında kurulan Türkiye Polisiye Yazarları Birliği (POYABİR), 2019’dan beri Kristal Kelepçe adlı edebiyat yarışmasının organizasyonunu üstleniyor.

Polisiye türündeki edebiyat eserlerine verilen ödülün bu yılki töreni 22 Ekim 2022 Cumartesi günü, İstanbul Fatih’teki İBB Ali Emiri Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

- Reklam -

2022 Kristal kelepçe ödülleri

İşte 2022 Kristal Kelepçe Ödülleri Kazananları

Emrah Poyraz ve Ulaş Özkan, Mylos Kitap tarafından yayımlanan Kör Kanun adlı eserleriyle Yılın Polisiye Romanı dalında ödüle değer bulundu.

Ödülün ardından Emrah Poyraz şunları kaydetti:

“Gururluyuz!

Son kitabımız “Kör Kanun” ile Türkiye Polisiye Yazarları Birliği’nin 2022 yılı En İyi Polisiye Roman ödülüne layık görüldük.

TPYB’nin kıymetli jürisine ve bize destek olan tüm dostlarımıza teşekkürler.”

İlk defa bu sene verilen Yılın Polisiye Öykü Kitabı ödülü ise Herdem Kitap’tan çıkan Reha Avkıran imzalı İnsanlık Hali’nin oldu.

Teşvik Ödülü ise Aras Gençtürk’e verildi. Gençtürk, Mahzen Yayınları tarafından basılan Kâbus kitabıyla teşvik ödülünün sahibi oldu.

- Reklam -

Gençtürk, ödülün ardından şu ifadeleri kullandı:

“Hayatımın en gururlu gününü yaşıyorum. Teşvik Ödülü kategorisinde Kristal Kelepçe’nin sahibi oldum. Ödülü bana layık gören juri üyelerine ve bu muhteşem gün için tüm POYABİR ailesine teşekkür ederim.

Maceram iyi ki Ogün’le, iyi ki Kâbus’la başladı.

Daha nicelerine…”

2022 Kristal kelepçe ödülleri polisiye

Törende ayrıca Türk polisiye edebiyatına katkılarından ötürü eleştirmen ve yazar Ömer Türkeş’e Onur Ödülü takdim edildi.

Algan Sezgintüredi’nin başkanlığını üstlendiği Türkiye Polisiye Yazarları Birliği yönetim kurulu Ayşe Erbulak, Armağan Tunaboylu, Ekin Açıkgöz, Ercan Akbay, Doruk Ateş, Onur Akın ve Elçin Poyrazlar isimlerinden oluşuyor.

2022 Kristal Kelepçe Ödülleri kazananları hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: POYABİR

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yüzyıllık Yalnızlık Dizi tanıtım marquez

Netflix’in Márquez Uyarlaması “Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisinden İlk Tanıtım Yayınlandı

VOXVerse Will Wright oyun

Sims ve SimCity’nin Yapımcısından Metaverse’te Geçecek Yeni Oyun Bir Geliyor: “Voxverse”