in ,

2022 Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri’nde Kazananlar Belli Oldu

2022 Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri kazananları duyuruldu. Atakum Belediyesi tarafından 5 dalda düzenlenen ödüllerin sonuçları açıklandı.

2022 Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri kazananları
- Reklam -
- Reklam -

2022 Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri kazananları açıklandı. Atakum Belediyesi tarafından, yazar Vedat Türkali’nin anısına düzenlenen yarışmada sonuçlar sosyal medya üzerinden duyuruldu.

Uzun listelerinin mart ayında, kısa listelerin ise mayıs ayının başında belli olduğu yarışmada kazananlar Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri adlı hesap üzerinden saat 14.30’da Twitter’dan paylaşıldı.

Ödüllerin seçici kurulunda Doğan Hızlan, Deniz Türkali, Ethem Baran, Fuat Sevimay, Kemal Varol, Nedim Gürsel, Sevin Okyay, Şükrü Erbaş, Yavuz Ekinci ve Zülfü Livaneli yer aldı.

- Reklam -

Yarışma Roman, Öykü, Şiir, İlk Roman ve Çeviri Kurmaca Eser kategorilerinde düzenlendi. Ayrıca bir de Onur Ödülü verildi.

İşte 2022 Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri Kazananları

Vedat Türkali Roman Ödülü: Deli İbram Divanı / Ahmet Büke (Can Yayınları)

Vedat Türkali İlk Roman Ödülü: Porselen Bir Mevzu / Gökçe Bilgin (İletişim Yayınları)

Vedat Türkali Roman Jüri Özel Ödülü: Yediler Teknesi / Abdullah Aren Çelik (Everest Yayınları)

Vedat Türkali Öykü Ödülü: Herkesten Uzakta / Kadir Işık (Notos Kitap)

Vedat Türkali Şiir Ödülü: Bun / Onur Şahin (Mühür Kitaplığı)

- Reklam -

Vedat Türkali Çeviri Kurmaca Eser Ödülü: Yitirilen Cennet / John Milton / Çeviri: Yiğit Yavuz (İthaki Yayınları) ve Öyküler / Gabriel García Márquez / Çeviri: İnci Kut (Can Yayınları)

Vedat Türkali Edebiyat Onur Ödülü: Bütün Eserleri ile Haydar Ergülen

Vedat Türkali Kimdir?

1919’da Samsun’da doğan Vedat Türkali, 1942 senesinde İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. Bir süre edebiyat öğretmenliği yaptı. Hababam Sınıfı’nın yazarı Rıfat Ilgaz ile Gar Yayınları’nı kurdu. 1960 yılında Dolandırıcılar Şahı filmi ile senaristlik kariyerine başladı.

Bir Gün Tek Başına, Mavi Karanlık, Yeşilçam Dedikleri Türkiye, Tek Kişilik Ölüm, Kayıp Romanlar ve Yalancı Tanıklar Kahvesi gibi önemli eserlere imza attı. Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Senaryo Ödülü, Milliyet Yayınları Roman Yarışması Ödülü ve Orhan Kemal Roman Armağanı gibi ödüllere layık görüldü. 2016 yılında 97 yaşındayken Yalova’da hayatını kaybetti.

2022 Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri kazananları işte bu şekildeydi. Siz bu yazarlardan hangileriyle daha önce tanışmıştınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Twitter

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

jodie foster true detective 4 sezon basrol

True Detective Dizisinde 4. Sezon için Başrol Jodie Foster Oldu

Indiana Jones 5 Filmi: İlk Bakış Görseli Yayınlandı

Harrison Ford Geri Dönüyor: Yeni Indiana Jones Filmine İlk Bakış