in ,

2023 Duygu Asena Roman Ödülü’nün Kazananı Arlin Çiçekçi Oldu

2023 Duygu Asena Roman Ödülü kazananı açıklandı. Arlin Çiçekçi, İthaki Yayınları etiketiyle yayımlanan “Servi Nine ve Üç Güzeller” romanıyla ödülün sahibi oldu.

2023 Duygu Asena Roman Ödülü Kazananı Arlin Çiçekci
- Reklam -
- Reklam -

2023 Duygu Asena Roman Ödülü kazananı belli oldu. Arlin Çiçekçi, Servi Nine ve Üç Güzeller adını taşıyan eseriyle ödüle layık görüldü.

2007’den beri Doğan Kitap tarafından organize edilen ve Duygu Asena’nın anısını yaşatmayı amaçlayan edebiyat yarışmasında 2023 yılının kazananı duyuruldu.

Doğan Kitap, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada ödülü şu sözlerle duyurdu:

- Reklam -

“Türkiye’de kadın hakları, özgürlük ve eşitlik konularında öncü rol oynayan Duygu Asena’nın anısına, 2007 yılından itibaren verilen Duygu Asena Roman Ödülü‘nü bu yıl ‘Servi Nine ve Üç Güzeller’ romanıyla Arlin Çiçekçi kazandı!”

13 Nisan Perşembe günü bir araya gelen jüri, oy çokluğuyla Servi Nine ve Üç Güzeller eserinin yazarı Arlin Çiçekçi’yi ödüle değer buldu.

Servi Nine ve Üç Güzeller - Arlin Çiçekçi

2023 Duygu Asena Roman Ödülü Kazananı Açıklandı

Başkanlığı Doğan Hızlan’a emanet edilen seçici kurulda Hızlan’a Asuman Kafaoğlu Büke, Filiz Aygündüz, İhsan Yılmaz, Sibel Oral ve Elif Tanrıyar eşlik etti. Seçici kurul, Çiçekçi’nin hikâye anlatıcılığında gösterdiği ustalığa ve yoğun gerçeklik duygusuna şu sözlerle vurgu yaptı:

“Hikâye anlatıcılığında gösterdiği ustalık, Türkçe kullanımındaki yetkinliği, yoğun gerçeklik duygusu, bu topraklarda yüzlerce yıldır kadına ve doğaya uygulanan şiddetin değişmediği gerçeğini İstanbul’daki küçük bir park üzerinden anlatmadaki mahirliği ve kadının adını bulabilmesi, var olabilmesi için sunduğu önermeler gerekçesiyle oy çokluğu ile Arlin Çiçekçi ödüle değer görülmüştür.”

Arlin Çiçekçi: “Ömürlük Sorumluluk”

2021 yılında Holden Kitap’tan yayımlanan Beşerbazın Marifeti kitabıyla Vedat Türkali İlk Roman Ödülü’nde kısa listeye kalma başarısı göstererek adından söz ettiren Arlin Çiçekçi, okurların karşısına son olarak Servi Nine ve Üç Güzeller ile çıkmıştı.

- Reklam -

Çiçekçi, ödülün ardından duygularını şu ifadelerle dile getirdi:

“Adının yanında anılmayı bile yüklü bir mesuliyet saydığım Duygu Asena adına verilen bu kıymetli ödüle ‘Servi Nine ve Üç Güzeller’ romanımın layık görülmesinden onur duyuyorum. Duyduğum bu onuru ve tarifsiz mutluluğu ise başta Duygu Asena’nın simgelediği tüm değerlere olmak üzere, bana ve romanıma bu kıymeti atfeden saygın jüri üyelerine ve 2007 yılından bugüne kadar bu ödüle layık görülmüş değerli yazarlara karşı ömürlük bir sorumluluk olarak kabul ediyorum.”

Servi Nine ve Üç Güzeller - Arlin Çiçekçi

Ödülün son kazananı Ülker Abla romanı ile Seray Şahiner olmuştu. Son yıllarda Duygu Asena Roman Ödülü’ne değer bulunan isimler arasında Nermin Yıldırım, Irmak Zileli, Gaye Boralıoğlu, Oylum Yılmaz ve Şebnem İşigüzel yer alıyor.

2023 Duygu Asena Roman Ödülü kazananı Arlin Çiçekçi ve yazarın eserleri hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


Daha fazla edebiyat haberi için Kayıp Rıhtım’ı Google News uygulamasından takip edebilirsiniz.

Kaynak: BirGün Gazetesi

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yarasa İskeletleri

52 Milyon Yıllık Yarasa İskeletleri Bulundu: Bilinen En Eski Örnekler, Uçan Memelilerin Evrimine Işık Tutabilir

Yapay Güneş Patlamaları Üretildi (Bilim Dünyasında Bir İlk)

Bilim Dünyasında Bir İlk: Araştırmacılar Laboratuvar Ortamında Güneş Patlamalarının Mini Bir Kopyasını Üretti