in ,

Bilimkurgunun Usta Yazarı Philip K. Dick Anısına Verilen Ödülde 2023 Adayları Duyuruldu

2023 Philip K. Dick Ödülü adayları açıklandı. Kült bilimkurgu eserleriyle tanınan usta yazarın anısına verilen ödül 7 Nisan’da açıklanacak.

2023 Philip K. Dick Ödülü Adayları
- Reklam -
- Reklam -

2023 Philip K. Dick Ödülü adayları belli oldu. Philip K. Dick Vakfı ve Philadelpha Bilimkurgu Topluluğu ortaklığıyla verilen ödül köklü ve prestijli bir tarihe sahip.

Ödül, Yüksek Şatodaki Adam, Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi?, Karanlığı Taramak ve Ubik gibi bilimkurgu edebiyatının en önemli eserlerinden bazılarını kaleme almış Philip K. Dick’in anısını onurlandırmak için düzenleniyor.

Bilimkurgu dünyasının en prestijli ödüllerinden olan Philip K. Dick Ödülü’nde bu yılın finalistleri açıklandı. Toplam 6 eserin yarışacağı ödülde kazanan isim 7 Nisan 2023 tarihinde düzenlenecek 45. Norwescon etkinliğinde açıklanacak.

- Reklam -

2023 Philip K. Dick Ödülü, 2022 yılı içerisinde Amerika Birleşik Devletleri’nde karton kapaklı edisyonuyla baskı yapmış bilimkurgu eserleri arasından seçilen bir kitaba veriliyor.

2023 Philip K. Dick Ödülü Adayları Belli Oldu

2023 yılının jürisine Michael Cassut başkanlık ediyor. Seçici kurulda ise Matthew Goodwin, Stina Leicht ve Elise C. Tobler yer alıyor.

İşte 2023 Philip K. Dick Ödülü Adayları

Ödül için yarışacak adaylar şu şekilde belirlendi:

- Reklam -
  • Arboreality  Rebecca Campbell (Stelliform Press)
  • Widowland  C. J. Carey (Sourcebooks Landmark)
  • Ymir Rich Larson (Orbit)
  • January Fifteenth Rachel Swirsky (Tordotcom)
  • The Legacy of Molly Southbourne Tade Thompson (Tordotcom)
  • The Extractionist Kimberly Unger (Tachyon Publications)

2023 Philip K. Dick Ödülü adayları arasında Türkçede daha önce eseri tercüme edilen tek isim ise İngiltere doğumlu Nijeryalı yazar Tade Thompson oldu. Thompson, Rosewater İsyan Üçlemesi ve Kurtlaşmak kitaplarıyla dilimizde yer almıştı.

Tade Thompson
Tade Thompson

İlk defa 1982 yılında verilen Philip K. Dick Ödülü’nde bugüne dek Ray Nelson, Kim Stanley Robinson ve China Miéville gibi birçok önemli yazar ödüle layık görüldü.

2023 Philip K. Dick Ödülü için sizin bir favoriniz var mı? Beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, bizleri Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Tor

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Umarım bu eserler ülkemizde de basılır ve bizler de okuma şansı buluruz diyeceğim ama zor görünüyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Neil Patrick Harris - Barney Stinson How I Met Your Father 2. Sezon

Neil Patrick Harris, “How I Met Your Father”ın 2. Sezonu ile Barney Stinson Rolüne Geri Döndü

Mısır Papirüs Ölüler Kitabı Keşif

Tarihi Anlar: Mısır’da 16 Metre Boyunda ve Ölüler Kitabı’ndan Parçalar İçeren Bozulmamış Bir Papirüs Bulundu