in ,

63. Sait Faik Hikâye Armağanı Sahibini Buldu

Bu yıl 63. kez verilen Sait Faik Hikaye Armağanı sahibine kavuştu.

63. Sait Faik Hikâye Armağanı - Pelin Buzluk
- Reklam -
- Reklam -

Bu yıl 63. kez verilen Sait Faik Hikâye Armağanı, “En Eski Yüz” adlı kitabıyla Pelin Buzluk‘un oldu. Darüşşafaka Cemiyeti ile İş Bankası Kültür Yayınları iş birliğiyle düzenlenen ödülün Doğan Hızlan başkanlığındaki jürisinde yer alan Jale Parla, Metin Celâl, Hilmi Yavuz, Nursel Duruel, Beşir Özmen ve Murat Gülsoy, ödülün Pelin Buzluk’a verilmesi ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada şunları söylediler:

63. Sait Faik Hikâye Armağanı’nın, Türk öykü geleneğini yeniliklerle günümüze taşıyan güçlü anlatımıyla; unutulmak istenen, dile getirilmekten kaçınılan acı ve arzu yüklü yaşantıları sade bir gerçeklikle canlandıran En Eski Yüz adlı kitabıyla Pelin Buzluk’a verilmesi oy birliğiyle uygun görülmüştür.
pelin buzluk odul

1984 yılında Ankara’da doğan Pelin Buzluk, ODTÜ Çevre Mühendisliği Bölümünden mezun. Öykü ve yazılarıyla 2002’den beri Varlık, Kitap-lık, Notos, Sıcak Nal, Dünyanın Öyküsü, Özgür Edebiyat, Akköy, Nikbinlik ve Kül Öykü gibi dergilerde yer alan Buzluk, Yaşar Nabi Nayır Öykü Ödülü ve Selçuk Baran Öykü Ödülü de almıştı. Yazarın “En Eski Yüz” dışında “Deli Bal” ve “Kanatları Ölü Açıklığında” isimli kitapları da bulunuyor.

- Reklam -

En Eski Yüz’ün tanıtım metni şu şekilde:

en eski yuzYokuşun başında ha düştü ha düşecek bir siluet görüyorum. Yaklaşıyor mu, uzaklaşıyor mu… Birazdan odamız odun ateşiyle, kandil aleviyle, ıhlamur kokusuyla, radyonun duyulur duyulmaz sesiyle ısınıyor. Kar uyuşturuyor aklımızı. Neredeyse yeniden uykumuz gelecek. Yokuştan inip gelen adam unuttuğum bir anda pencerenin dibinde beliriveriyor.

Ay batarken, ay susarken… Uzun ve eski acılarla sokaklar, siluetler, arsız gözler, kimsesiz sesler, dolmuşun kokusu, başka türlü olsaydı acısı, kuytu pencereler, ölmeye yatan aşk. Radyoda şarkılar şarkılar…

- Reklam -

Pelin Buzluk, şehrin en koyu gecesinin öykülerini yazıyor En Eski Yüz’de. Kuruyan, gelip geçen. Doğan güne karşı. Hayat, izbe bir meyhanede tek başına bir kadın…

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında mühendis olarak görev yapan Pelin Buzluk, 689 sayılı KHK ile görevinden ihraç edilmişti. Konuyla ilgili yaptığı açıklamada “İhraç edilme sebebim büyük oranda akademisyenlere destek imzacısı yazarlar arasında yer almam,” diyen Pelin Buzluk’u tebrik ediyor, Türk öykücülüğüne yaptığı katkılardan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Türker Beşe

Müzmin arkeolog adayı. 4 yaşında atari oynamakla başlayan oyunculuk macerası şiddetle devam etmektedir. Okuma zevki günden güne değişmekle birlikte, tuhaf kurgu, büyülü gerçeklik ve tekinsiz korkudan aldığı keyfi hiçbir türden alamaz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

ruzgarin adi ust

Rüzgarın Adı’nın 10. Yıl Baskısı Görücüye Çıktı

karanligin sol eli ust

Karanlığın Sol Eli Televizyona Geliyor!