in

64. Sait Faik Hikâye Armağanı İçin Başvurular Başladı

Sait Faik Hikâye Armağanı 64. kez öykücüsünü arıyor!

sait faik
- Reklam -
- Reklam -

İlk olarak 1955 yılında Sabahattin Kudret Aksal’ın “Gazoz Ağacı”na verilen Sait Faik Hikâye Armağanı, yazarın 111. yaşını kutladığımız bu yıl 64. kez kendisini hak eden öykücüyü arıyor.

Sait Faik Hikâye Armağanı, 1955’te annesi Makbule Abasıyanık tarafından yazarın anısına kuruldu. 1964’ten beri de yazarın kitaplarının teliflerinin de gittiği Darüşşafaka Cemiyeti tarafından verilmeye devam ediliyor. Armağan her sene yazarın ölüm yıldönümü olan mayıs ayında, Darüşşafaka Cemiyeti ve İş Bankası Kültür Yayınları’nın işbirliğiyle sahiplerini buluyor. Hikâye Armağanı, Sait Faik’in vasiyeti doğrultusunda verildiği dönemin usta edebiyatçılarından oluşturulan bir jüriyle sahiplerini buluyor. Bugüne kadar Tomris Uyar, Demir Özlü, Erdal Öz, Ayşe Kulin, Orhan Duru, Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Ayla Kutlu, Feyza Hepçilingirler, Tarık Dursun K. , Nursel Duruel, Fakir Baykurt, Selim İleri, Bilge Karasu, Haldun Taner, Orhan Kemal gibi pek çok yazar Sait Faik Hikâye Armağanı’nı aldılar. Armağanı en son 2017 yılında En Eski Yüz kitabıyla Pelin Buzluk almıştı.

Sait Faik Hikâye Armağanına son katılım tarihi 9 Mart 2018, saat: 17.00’dır. Başvurusu yapılacak hikâye kitabından on (10) nüsha ve başvuru dilekçesi ile birlikte Darüşşafaka Cemiyeti, Kurumsal İletişim Birimi, Darüşşafaka Cad. No:5/9 34457 Maslak / İstanbul adresine teslim etmeniz gerekiyor. Darüşşafaka tarafından yapılan resmî açıklamaya göre sadece 2017’de yayımlanan, daha önce herhangi bir ödül almamış ve daha önce aynı armağanı kazanmamış olan her yazar yarışmaya katılabilir. Sonuçların seçici kurul tarafından yapılacak değerlendirmelerden sonra bu yılın mayıs ayında, yani Sait Faik’in ölüm yıldönümünde, açıklanacağı duyuruldu. 64. Sait Faik Hikâye Armağanı’nın seçici kuruluna edebiyat eleştirmeni Doğan Hızlan başkanlık edecek. Seçici Kurul aynı zamanda Hilmi Yavuz, Nursel Duruel, Jale Parla, Murat Gülsoy, Metin Celal, Beşir Özmen’den oluşuyor.

- Reklam -
- Reklam -

Aynı zamanda armağanın adına verildiği Sait Faik’in kitaplarını İş Bankası Kültür Yayınlarından edinebilirsiniz. Edebiyatla ve kitapla kalın.

Emrecan Doğan

13 Ağustos 1996’da İstanbul’da doğdum. Halen Medeniyet Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı okuyorum. Daha önce Kayıp Rıhtım forumunda ve Aylık Öykü Seçkisi içerisinde yer aldım. Gölge E-Dergi, Bilimkurgu Kulübü, Genç Yazı ve Pejmürde Dergisi bünyesinde gerçekleştirilen Ortak Hikâye projesi gibi elektronik platformlarda ve basılı olarak da Adı Yok dergisinin 75. sayısında yazılarım yayımlandı. Yaklaşık olarak 12 yaşımdan beri yazıyorum. | İletişim: [email protected]

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

maddaddam ust

Margaret Atwood’un MaddAddam Üçlemesi Televizyona Uyarlanıyor

kr 10 yil

“Kayıp Rıhtım 10. Yıl Buluşması”na Davetlisiniz!