in

65. Sait Faik Hikâye Armağanı’nın Kazananı Melisa Kesmez Oldu

65. Sait Faik Hikâye Armağanı bugün gerçekleştirilen törenle sahibini buldu. Melisa Kesmez “Nohut Oda” ile ödülün kazananı oldu.

melisa kesmez odul
- Reklam -
- Reklam -

Türk edebiyatımızın usta yazarlarından Sait Faik Abasıyanık’ın anısına verilen ödülün bu seneki sahibi belli oldu. Melisa KesmezNohut Oda” adlı hikâye kitabıyla ödülün kazananı oldu.

Bugün gerçekleştirilen törenle ödülünü alan Melisa Kesmez, Gazete Duvar‘a konuştu:
“İsmimin, öykülerini okuyarak büyüdüğüm, yazı dünyasına hayran olduğum Sait Faik Abasıyanık ile aynı cümlede yan yana gelmiş olması, tek başına bu bile, müthiş bir mutluluk… Kendimi çok şanslı hissediyorum. Öte yandan, bu ülkede genç bir yazar olarak, bir kadın olarak, öykülerim dikkate alındığı, çabam kayda değer bulunduğu için müteşekkirim. Sesim bir yerlere ulaşıyor, ne mutlu bana!”
Jürisinde Doğan Hızlan, Hilmi Yavuz, Nursel Duruel, Jale Parla, Murat Gülsoy, Metin Celâl ve Beşir Özmen’in yer aldığı yarışma, 2019’u işte böyle geride bıraktı.

Sevgili Melisa Kesmez’in yazarlık macerasını Kayıp Rıhtım’da da yakından takip ediyorduk. 1980 doğumlu yazar ve çevirmen Kesmez’in eserleri Atları Bağlayın Geceyi Burada Geçireceğiz, Bazen Bahar ve Nohut Oda adlı kitapların müellifi.

- Reklam -

Bazen Bahar adlı öykü kitabıyla Notre Dame de Sion Edebiyat Ödülleri’nde mansiyon ödülünü de kucaklamış olan yazar, aynı zamanda oyun, dramaturji ve roman çevirileriyle de tanınıyor.

Kesmez ödülü şu Tweet ile duyurdu:

Sevgili Melisa Kesmez’i kutluyoruz!


İlk defa 1955’te verilen ödül 1960 yılına kadar Varlık Yayınları’nca karşılandı.1960’tan 1963’e kadar kesintiye uğrayan ödül, Makbule Hanım’ın 1964 yılındaki vefatından sonra Darüşşafaka Cemiyeti tarafından sürdürüldü.

Son yıllarda Sait Faik Hikâye Armağanı’na layık görülen yazarlar şöyle: Kemal Varol, Pelin Buzluk, Muzaffer Kale, Bora Abdo, Mahir Ünsal Eriş​, ​Sine Ergün, ​Yalçın Tosun, Ahmet Büke​, Aslı Erdoğan, Feryal Tilmaç​ ve ​Behçet Çelik. Daha uzun soluklu bir listeye buradan ulaşabilirsiniz.


* altKitap 2019 Öykü Ödülü’nde Sonuçlar Açıklandı!

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Disney, Hulu Satın Alması

Disney Durmuyor: Hulu Resmen Disney’in

paradise pansiyon ust

Paradise Pansiyon: LGBTQ+ Temalı Spekülatif Öyküler