in ,

68. Sait Faik Hikâye Armağanı’nda Kazanan Yazar Açıklandı

68. Sait Faik Hikâye Armağanı kazananı belirlendi. Kâmil Erdem, Yok Yolcu adlı kitabıyla ödüle layık görülen isim oldu.

68. Sait Faik Hikâye Armağanı kazananı kamil erdem
- Reklam -
- Reklam -

68. Sait Faik Hikâye Armağanı kazananı açıklandı. Kâmil Erdem, Yok Yolcu adlı öykü kitabıyla ödülün sahibi oldu.

Edebiyatımızın usta kalemi Sait Faik Abasıyanık’ın hatırasını yaşatmak için her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Sait Faik Hikâye Armağanı’nın yeni sahibi duyuruldu. Ödül, her sene olduğu gibi bu yıl da yazarım ölüm yıldönümü olan 11 Mayıs tarihinde açıklandı.

Darüşşafaka Cemiyeti ile İş Bankası Kültür Yayınları ortaklığında düzenlenen yarışma, bu sene 68. defa organize edildi. Ödülü kazanan isim ise Kâmil Erdem oldu.

- Reklam -

Kısa listesi geçen nisan ayında açıklanan ödülün jürisi Doğan Hızlan başkanlığında toplandı. Hilmi Yavuz, Nursel Duruel, Prof. Dr. Jale Parla, Murat Gülsoy, Beşir Özmen (Darüşşafaka Cemiyeti adına) ve Metin Celal’en oluşan seçici kurul; Kâmil Erdem’in Yok Yolcu kitabını oy birliğiyle birinci seçti.

Ödül gerekçesi “hayatı, toplumu, bireyler arası ilişkileri incelikli gözlemleriyle, dile hâkim, şiirsel ve özenli bir anlatımla, ustaca yansıtmasından dolayı” şeklinde özetlendi.

68. Sait Faik Hikâye Armağanı Kazananı Kâmil Erdem Oldu

10 kitaplık kısa listede Kâmil Erdem ile birlikte şu yazarlar yer almıştı: Mustafa Çiftçi, Gaye Boralıoğlu, Aylin Balboa, Fatma Nur Kaptanoğlu, Hakan Sarıpolat, Hande Ortaç, M. Özgür Mutlu, Fuat Sevimay ve Zafer Doruk.

Eylül 2021 tarihinde Sel Yayıncılık etiketiyle yayımlanan Yok Yolcu, yazarın üçüncü öykü kitabı olma özelliğini taşıyor. 110 sayfadan oluşan Yok Yolcu için yayınevi şu ifadeleri kullanıyor:

“Bütün caddeleri, sokakları, evleri, evlerinin içindeki insanları, insanlarının arasındaki ilişkilerin yıkıldığı ve yeniden kurulduğu, bozunuma uğradığı ve onarıldığı, duvarlar ya da sular altında kaldığı Beyoğlu’na da incelikli bir ağıt yakıyor.”

68. Sait Faik Hikâye Armağanı kazananı kamil erdem yok yolcu

Erdem, ödülün ardından sosyal medya hesabında hislerini şu sözlerle paylaştı:

- Reklam -

“Öykümüzün büyük ustasının adıyla anılmaktan çok mutlu oldum. Seçici kurula, duygu/düşüncelerini yazan ve kutlayan okurlara ve yazarlara ve dostlara teşekkür ederim.”

1945 Erzurum doğumlu Kâmil Erdem, üniversite eğitimini Ankara Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nin Edebiyat ve Rus Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamladı.

80’li yıllarda Tan Seçkisi’nde ve Morköpük’te öyküleri yer aldı. İlk öykü kitabı Şu Yağmur Bir Yağsa 2016 yılında yayımlandı. Yazarın 2019’da çıkan ikinci öykü kitabı Bir Kırık Segâh, 2019 Haldun Taner Öykü Ödülü’ne layık görüldü.

1955 senesinden beri düzenlenen Sait Faik Hikâye Armağanı, 1960 yılına dek Varlık Yayınları tarafından gerçekleştirilmişti. 3 yıllık aranın ardından, yarışmanın organizasyonu Darüşşafaka Cemiyeti’ne geçti.

Son olarak Şermin Yaşar’ın kazandığı ödülde önceki dönemlerde kazanan bazı isimler şu şekilde: Ethem Baran, Melisa Kesmez, Kemal Varol, Pelin Buzluk, Muzaffer Kale, Bora Abdo, Mahir Ünsal Eriş​, ​Sine Ergün, ​Yalçın Tosun, Ahmet Büke ve Aslı Erdoğan.

Bugüne dek ödüle layık görülen isimleri buradan görüntüleyebilirsiniz.

68. Sait Faik Hikâye Armağanı kazananı Kâmil Erdem hakkındaki görüşlerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: İHA

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

netflix şifre paylaşma özelliği

Netflix’te Yeni Dönem: Şifre Paylaşma Yasağı Beklenenden Daha Erken Gelecek

yarasalar eşek arısı taklidi

Yarasaların Eşek Arısı Taklidi Yaparak Yırtıcılardan Korunduğu Keşfedildi