in ,

8. GİO Ödülleri’nde Başvuru Tarihleri ve Şartlar Belli Oldu

FABİSAD tarafından düzenlenecek 8. GİO Ödülleri için Öykü Kitabı, Yayınlanmamış Öykü ve İllüstrasyon kategorilerinde başvuru şartları açıklandı.

8. GİO Ödülleri 2021 Fabisad
- Reklam -
- Reklam -

Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği (FABİSAD) tarafından bu yıl 8. defa düzenlenecek olan GİO Ödülleri için katılım şartları belli oldu.

Geçen sene Koronavirüs salgını nedeniyle gerçekleşmeyen GİO Ödülleri etkinliği, bu sene pandemiye uygun olarak dizayn edilerek yapılacak. “Öykü Kitabı”, “Yayınlanmamış Öykü” ve “İllüstrasyon” kategorisinde değerlendirmeye tâbi tutulacak eserler hakkındaki şartnameler dernek tarafından paylaşıldı.

GİO Ödülleri 2021 “Öykü Kitabı” Kategorisi Başvuru Şartları

8. GİO Ödülleri’nde, Öykü Kitabı kategorisinde yarışacak kitapların, yazar veya yazar adına yayıncısı tarafından 16 Temmuz 2021 tarihine kadar duyuruda belirtilen adrese gönderilmesi gerekmektedir.

- Reklam -

Katılım Şartları:

  • Kitabın türü bilimkurgu, fantastik ve korku alanlarında olmalıdır.
  • Kitabın Temmuz 2018 – Haziran 2021 tarihleri arasında yayımlanmış olması gerekmektedir.
  • Yarışmacılar, yarışmaya tek bir eserle katılabilirler.
  • Kitap, Türkçe yazılmış ve yayımlanmış olmalıdır.
  • Kitap, söz konusu yıllar içinde Türkiye’de faaliyet gösteren bir yayınevi tarafından basılmış olmalıdır.
  • Kitapların 5’er adet kopyasının belirtilen adrese kargo veya kurye yolu ile ulaştırılması gerekmektedir. Kitaplar iade edilmeyecektir.
  • Postadaki gecikmelerden ve kaybolmalardan FABİSAD sorumlu değildir.
  • Yazarın ve yayıncısının iletişim bilgileri de gönderiye eklenmelidir.
  • 16 Temmuz 2021’den sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

GİO Ödülleri 2021 “Yayımlanmamış Öykü” Kategorisi Başvuru Şartları:

Yazarların dosyalarını 1 Eylül 2021 kadar [email protected] adresine göndermeleri gerekmektedir. Öykü uzunluğu en fazla 2 bin kelimeden oluşmalıdır.

Katılım Şekli: “Öykü” kategorisinde herhangi bir tema sınırlaması yoktur. Aday öykü fantastik, bilimkurgu ya da korku türlerinde olmalıdır. Fantastik edebiyat tanımına büyülü gerçekçilik, şehir fantazyası, diyar fantazyası, tarihsel fantazi, masal gibi alt türlerin tümü dahildir.

Her yarışmacı bir öykü ile katılabilir. Eser Türkçe olmalıdır.

Öykü Word dosyası olarak [email protected] adresine gönderilecektir. Yarışmaya katılmak için 2 dosya teslim edilecektir. Dosyaların aynı e-postada 2 ayrı ek olarak gönderilmesi gerekmektedir.

- Reklam -
  • Birinci dosyada, öykünün üzerine yazar tarafından belirlenmiş, içinde en az 1 rakam olan bir “rumuz” yazılacaktır. Öykülerin üzerinde kesinlikle yazar ismi belirtilmeyecektir. Dosya adı olarak öykü adı ve “rumuz” verilmelidir. Örneğin öykünün adı “FABİSAD” ise “FABİSAD-Rumuz1” olarak adlandırılmalıdır.
  • İkinci dosya, yazarın ismini, e-posta adresini, telefon numaralarını ve rumuzunu içermelidir. Dosyanın adı sadece “rumuz” olmalıdır. Örneğin seçilen rumuz “FABİSAD1” ise dosya adı “FABİSAD1” olmalıdır.

GİO Ödülleri 2021 “İllüstrasyon” Kategorisi Başvuru Şartları:

İllüstrasyonların 1 Eylül 2021 tarihine kadar [email protected] adresine gönderilmesi gerekmektedir.

“İllüstrasyon” kategorisinde herhangi bir tema sınırlaması yoktur; çizimlerin fantastik, bilimkurgu ya da korku türlerine dahil olmaları yeterlidir. Her yarışmacı en fazla iki illüstrasyon ile katılabilir.

İllüstrasyonlar JEPG formatında ve en fazla 5 MB büyüklüğünde olmalıdır.

Katılım Şekli:

  • İllüstrasyonların üzerine, sahibi tarafından belirlenmiş, içinde en az 1 rakam olan bir “rumuz” ve illüstrasyonun ismi yazılacaktır. İllüstrasyonların üzerinde kesinlikle sahibinin adı veya soyadı belirtilmeyecektir.
  • İllüstrasyon ile birlikte sahibinin ismini, e-posta adresini, telefonlarını ve rumuzunu içeren ikinci bir dosya gönderilecektir (Dosyaların tek e-postada, iki ayrı ek halinde gönderilmesi gerekmektedir). Bu dosyanın adı sadece “rumuz” olmalıdır. E-postanın konusuna “GIO2021 İllüstrasyon” yazılmalıdır.

Tüm adaylıklar için ödüller 2021 yılı sonunda, daha sonra bildirilecek tarihte sahiplerine takdim edilecektir. Yine sorular için [email protected] adresine mail yoluyla ulaşabilirsiniz.

Peki ya sizler bu yılki GİO’ya başvurmayı düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Titans 3. Sezon Fragmanı

Titans 3. Sezon Fragmanı: DC’nin Genç Kahramanları Geri Dönüyor

charlotte 2. sezon

Charlotte Animesi 2. Sezon Potansiyelini Nasıl Harcadı?