in , ,

Hollywood’un Prestijli Ödüllerinden Altın Küre’nin Jürisine Türkiye’den İki İsim Dahil Oldu

80. Altın Küre Ödülleri jürisi, Türkiye’den iki ismi ağırlıyor. Film eleştirmenleri Selin Gürel ve Janet Barış, Golden Globe’un film kategorisi için oy kullanacak.

80. Altın Küre Ödülleri jürisi türkiye
- Reklam -
- Reklam -

80. Altın Küre Ödülleri jüri ekibine Türkiye’den Selin Gürel ve Janet Barış da katıldı. Hollywood’un en prestijli sinema ve televizyon ödüllerinden Golden Globe için geri sayım sürüyor.

Hollywood Yabancı Basın Birliği (Hollywood Foreign Press Association) tarafından ilk defa 1944 yılında düzenlenen Altın Küre Ödülleri, günümüzde de en saygın eğlence ödülleri arasında yer alıyor.

Hollywood Yabancı Basın Birliği (HPFA), yaklaşan 80. Altın Küre Ödülleri için oy kullanacak basın üyelerinin listesini genişletmeyi sürdürüyor. Hollywood Yabancı Basın Birliği son dönemlerde ağır eleştirilere maruz kalıyordu. Birlik, özellikle temsil eşitsizliği konusunda ciddi eleştirilere maruz kalıyordu. Geçen yıl Tom Cruise’un kazandığı Altın Küre’yi iade etmesi ve NBC kanalının ödül törenini yayınlamaktan vazgeçtiğini açıklaması, yetkilileri harekete geçirdi.

- Reklam -

80. Altın Küre Ödülleri Jürisi Eleştirilerin Ardından Genişletildi

Hollywood Yabancı Basın Birliği, eleştirilerin ardından 2023 ödüllerinde oy kullanabilmesi için tüm dünyadan 103 bağımsız gazeteci ve eğlence sektörü profesyonelini listesine ekledi.

HPFA üyesi olmayan bu gruptaki basın üyelerinin seçimi, Altın Küre Ödülleri’nde yaşanması muhtemel değişimin önemli noktalarından birisi olacak.

80. Altın Küre Ödülleri jüri

Temmuzda FIPRESCI (Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu) aracılığıyla başvuru toplayan HPFA’nın yeni oy veren listesinde Türkiye’den de iki isim yer aldı. SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) üyesi film eleştirmenleri Selin Gürel ve Janet Barış, 80. Altın Küre Ödülleri’nde film kategorisinde oy kullanmaya hazırlanıyor.

Selin Gürel haberi şu sözlerle duyurdu:

“Heyecan verici bir sürecin eşiğindeyim. Bu yıl oy veren listesine tüm dünyadan 103 sektör profesyoneli ekleyen Hollywood Yabancı Basın Birliği’nin seçimiyle Altın Küre Ödülleri’nde oy kullanacağım. Ödül sezonunda söz sahibi olmak çok güzel.”

- Reklam -

Janet Barış ise heyecanını, “Bu yıl ilk kez Altın Küre’lerde oy kullanacağım, çok heyecanlı!” sözleriyle paylaştı.

Selin Gürel ve Janet Barış, son dönemlerde Altyazı sinema dergisindeki film kritikleriyle isimlerinden söz ettiriyor.

80. Altın Küre Ödülleri jürisi

80. Altın Küre Ödülleri, Ocak 2023’te sahiplerini bulacak. Ödül töreninin net tarihi ise henüz açıklanmış değil.

Siz 80. Altın Küre Ödülleri jürisine Türkiye’den de isimlerin katılması hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Diken

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

david harbour gran turismo filmi

Stranger Things Yıldızı David Harbour, “Gran Turismo”nun Film Uyarlamasında Yer Alacak

Heartstopper 2. sezon çekimleri

Netflix’in Ses Getiren Dizisi “Heartstopper”da 2. Sezon Çekimleri Başladı