in ,

93. Oscar Ödülleri Hangi Kanalda Yayınlanacak, Kimler Sunacak, Öne Çıkan Filmler Neler?

93. Oscar Ödülleri Töreni 25 Nisan gecesi gerçekleşecek. Sinema dünyasının en prestijli ödülleri Türkiye’de TRT 2’de yayınlanacak.

93. Oscar Ödülleri Töreni Hangi Kanalda
- Reklam -
- Reklam -

93. Oscar Ödülleri hangi kanalda yayınlanacak, sorusu cevap buldu. Sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden birisi olan Akademi Ödülleri, Türkiye’de bu yıl TRT 2 kanalında yayınlanacak. Böylece 2021 Oscar Ödülleri için ülkemizde de özel bir yayın karasal ile izleyici ile buluşabilecek.

93. Oscar Ödül Töreni için artık son düzlüğe girdik. Koronavirüs pandemisi nedeniyle kısır sayılabilecek bir sinema yılının ardından, beklenen ödüllerde son detaylar netleşti. 26 Nisan 2021 tarihinde (25 Nisan gecesi) gerçekleştirilecek tören ülkemizde de TRT 2 kanalında naklen yayınlanacak. 01.30’da “Oscar’a Doğru” adlı özel bir yayın ile başlayacak gece, 03.00’te Oscar Töreni ile yoluna devam edecek.

Bu yılki tören için televizyonun karşısına geçecek isimler ise Mehmet Açar, Alin Taşçıyan ve Zeynep Atakan olacak. Geleneksel “kırmızı halı” ile başlayacak yayın, Oscar Ödül Töreni’nin sona erdiği dakikaya kadar devam edecek.

- Reklam -

Mehmet Açar’ı bilimkurgu öyküleri, romanları SİYAD (Sinema Yazarları Derneği’nin) başkanlığı ve sinema eleştirileri ile tanıyoruz. Alin Taşçıyan’ı ise sinemaya dair Bir Zamanlar Genç Sinemacılar, Genç Sinemacılar, Sinema Büyüsü gibi programları hazırlaması; pek çok önemli film festivalinde jüri olarak görev alması, film eleştirmenliği ve sinema yazarlığı ile tanıyoruz.

Film yapımcısı Zeynep Atakan’ı ise en çok Nuri Bilge Ceylan filmi Kış Uykusu’nun yapımcı koltuğundan ve çeşitli festivallerden hatırlıyoruz.

Brad Pitt oscar ödül töreni

93. defa düzenlenecek ödüllerde bu sene Harrison Ford, Brad Pitt, Halle Berry ve Reese Witherspoon gibi sanatçılar, kazanan isimleri sunacaklar.

Aynı zamanda Don Cheadle, Renee Zellweger, Regina King, Joaquin Phoenix, Rita Moreno, Laura Dern, Zendaya, Angela Bassett, Bryan Cranston, Marlee Matlin ve Bong Joon Ho da törene eşlik edecek kişiler arasında yer alacak.

Bu yılki Oscar Ödül Töreni, pandemi tedbirleri nedeniyle normalden daha kısıtlı bir izleyici kitlesi ile gerçekleştirilecek. Bu seneki ödüllerde, dijital yayın platformlarında süre almış yapımlar da boy gösterecek. Büyük stüdyo filmlerine nazaran, bağımsız yapımların öne çıktığı 93. Oscar Ödülleri sonuçları ile şimdiden merak ediliyor.

- Reklam -

93. Oscar Ödülleri İzleyici ile Buluşmakta Güçlük Yaşadı

2021 Oscar Ödülleri için aday gösterilen filmlerin birçoğu, sinemaseverlerin önemli kısmına beyaz perdede ulaşma fırsatı bulamadı. Senenin iddialı yapımlarından David Fincher imzalı Mank, Netflix platformunda yayına girdi. Citizen Kane’in senaristi Herman J. Mankiewicz’in hikâyesine odaklanan yapım 10 dalda Oscar’a aday gösterilmiş olsa da Netflix’in popüler filmler listesinde yer almayı bir türlü başaramadı.

Mank Netflix David Fincher

Netflix imzası ile Oscar’a aday olan yapımlar arasında Aaron Sorkin imzalı The Trial of the Chicago 7, George C. Wolfe’un yönettiği Ma Rainey’s Black Bottom ve Ron Howard’ın çektiği Hillbilly Elegy ve Kornél Mundruczó imzalı Pieces of a Woman var.

En İyi Film Ödülü’nü alması en olası yapım ise Chloé Zhao’nun Nomadland’i. Hulu’da yayınlanan film, ilk iki haftasında yalnızca 2,2 milyon izleyiciye ulaşabildi.

Dolayısı ile nasıl bir ödül dağılımının yaşanacağı bir hayli merak ediliyor.

Sizin 93. Oscar Ödülleri tahminleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: AA, BBC

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Kaan_Usengul Kaan_Usengul dedi ki:

    Ödüllerin açıklamasına az kaldı. Tahminimi yazayım

    En İyi Film - Nomadland
    En İyi Film Sürpriz - The Trial of the Chicago 7

    En İyi Erkek Oyuncu - Chadwick Boseman (Vefat ettiği için kesinlikle alacağını düşünüyorum)

    En İyi Kadın Oyuncu - Carey Mullıgan
    En İyi Kadın Oyuncu - Vanessa Kirby (Kirby’de alabilir, alması sürpriz olmaz)

    En İyi Yönetmen - Chloé Zhao (Gönül ister ki Fincher alsın)

  2. Avatar for Kaan_Usengul Kaan_Usengul dedi ki:

    Çok başarılı bir tahmin olmadı :grinning_face_with_smiling_eyes: En İyi Kadın Oyuncu ödülü yanlış kişiye gitti.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

İsli Çocuklar: Maya - Yeşim Aslan

Yeşim Aslan’dan Post Apokaliptik Bir Masal: “İsli Çocuklar – Maya”

Kaiju Nedir? Canavar Filmleri

Dev Canavarların Büyüsü: Kaiju Sinemasına Yakından Bakış