in ,

Makedonya Yazarlar Birliği, Edebiyat Asası Ödülü’nü Şair Adnan Özer’e Verdi

Adnan Özer, Edebiyat Asası Ödülü’nü kazandı. Makedonya Yazarlar Birliği tarafından geleneksel olarak verilen ödül bu yılki sahibini buldu.

adnan özer edebiyat asası ödül
- Reklam -
- Reklam -

Adnan Özer, Edebiyat Asası Ödülü’ne değer görüldü. Makedonya’da düzenlenen Uluslararası Ihlamurlar Bayramı etkinliklerinde Türk şair de ödüle değer bulunan isimler arasında yer aldı.

Makedonya Yazarlar Birliği tarafından her sene geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Ihlamurlar Bayramı kapsamında Türk Şair Adnan Özer’e Edebiyat Asası ödülü verildi. Bu yıl ödüle ortak olan bir diğer isim ise Makedonyalı şair Gordana Mihailova Boşnakoska oldu.

Makedonya’nın başkenti Üsküp’te düzenlenen etkinliklerde Türkiye’nin önde gelen kalemlerinden Adnan Özer de konuk olarak yer aldı.

- Reklam -

Ihlamurlar Bayramı kapsamında Özer’e Edebiyat Asası ödülü takdim edildikten sonra şairin Türkçe, Makedonca ve İngilizce olarak sunulan şiirlerinin yer aldığı ve Makedonya Kültür Bakanlığı, Üsküp Büyükşehir Belediyesi ve Yunus Emre Enstitüsü’nün desteği ile yayımlanan kitap da tanıtıldı.

Etkinlikte Makedonyalı Türk Şair Erol Tufan, Adnan Özer’in edebi kişiliği hakkında konuşma yaptı.

Adnan Özer, Edebiyat Asası Ödülü’nü Alırken Makedonya’nın Bir Şiir Ülkesi Olduğundan Bahsetti

Adnan Özer’e ödülünü takdim eden Makedonya Yazarlar Birliği Başkanı Hristo Petreski, bu etkinlikte Türkiye’den konuklar ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu aktardı. Petreski, Adnan Özer’in en önemli çağdaş Türk şairlerinden biri olduğunu ve Üsküp’e geldiği için teşekkürlerini iletti.

Adnan Özer ise etkinlik sırasında yaptığı konuşmada az uyuyup, çok düşleyenler arasında bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Özer sözlerine şu şekilde devam etti:

- Reklam -

“Makedonya bir şiir ülkesi. Bunu sadece ben söylemiyorum Türkiye’de bir çok insan söylüyor ve bundan sonra daha çok insan söyleyecek. Hatıralarım beni şu anda 1970’li yılların sonuna götürdü. Yeni şiirim çıkmıştı. İstanbul’un yayın merkezi olan Cağaloğlu’nda bir yayın evinde çırak olarak çalışıyordum. Kitapçılarda 3 kitap gördüm. Biri Blaje Koneski, biri Mateya Mateski biri de Radovan Pavlovski’nin kitabıydı. O kitapları hemen aldım. Ama kader bu işte demek ki o günkü heyecanım bugün beni buraya getirecekmiş. O kitapları okuduktan 10 sene sonra Mateya ile Çatalca’da bir araya geldik. Benim ilk festivalimdi. Sonra pek çok Makedonyalı şairle, yazarla bir araya geldik. Benim katıldığım ilk uluslararası festival Koço Racin festivaliydi.”

Şair Adnan Özer Kimdir?

1957 yılında Tekirdağ’da doğan Adnan Özer, İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. 1979 yılından beri, İstanbul’da çeşitli yayıncılık faaliyetlerine imza attı. Ağırlıklı olarak şiir türünde eserler verdi. Şiirleri Cemal Süreya Şiir Ödülü, Dağlarca Şiir Ödülü, Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri Şiir Ödülü gibi önemli yarışmalar kazandı.

Özer; Pablo Neruda, Octavio Paz ve Ruben Dario gibi önemli isimleri Türkçeye kazandırdı. 2020 yılında roman türündeki Eskiden Gelecek Güzeldi kitabına imza attı.

Adnan Özer şiirleri ve Edebiyat Asası ödülü hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Yeni Balkan

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Robot Taksiler Yolu Kapattı

Bir Grup ‘Robot Taksi’ Kontrolden Çıkarak Yolu Kapattı

dev kanguru cinsi papua yeni gine

Papua Yeni Gine’de 42 Bin Yıllık Dev Bir Kanguru Cinsi Keşfedildi