in ,

altKitap 2020 Öykü Ödülü Başvuruları Başladı

altKitap’ın 2006 yılından beri düzenlediği yarışmanın bu yılki ayağı olan altKitap 2020 Öykü Ödülü için katılım süreci başladı.

altKitap 2020 Öykü Ödülü
- Reklam -
- Reklam -

İnternet üzerinden ücretsiz e-kitap yayınını başlatan, Türkiye’nin ilk dijital yayınevi altKitap; düzenlediği öykü yarışmasıyla yeniden karşımızda. altKitap 2020 Öykü Ödülü için başvuru sürecinin başladığı duyuruldu.

Yarışmanın jürisi altKitap yayın kurulu (Özge Calafato, Tuğba Çelik, Hande Ortaç, Engin Türkgeldi ve Mevsim Yenice) ile, altKitap 2019 Öykü Ödülü birincisi Aslıhan Kocabal’dan oluşuyor.

altKitap 2020 Öykü Ödülü Katılım Koşulları

1. Katılım herkese açıktır. Konu sınırlaması yoktur.
2. Sadece öykü başvuruları kabul edilmektedir. Roman, deneme, şiir, vb. türlerde yapılan başvurular değerlendirme dışı bırakılacaktır.
3. altKitap 2020 Öykü Ödülü’ne bir öykü ile başvurulur. Bir kişi, birden fazla öykü ile başvuruda bulunamaz.
4. Öykü en fazla 2.020 sözcükten oluşmalıdır. Bu sınırlamaya uymayan öyküler değerlendirme dışı bırakılacaktır.
5. Daha önce basılı veya sanal herhangi bir ortamda yayımlanmış ve/veya ödül almış öyküler değerlendirmeye alınmayacaktır.
6. Öykülerin bir yazı programı belgesine kaydedilmiş olarak (.doc, .docx veya .rtf), linkte yer alan başvuru formuna eklenerek gönderilmeleri gerekmektedir.
7. Başvuru formu dışında, e-posta olarak gönderilmiş öyküler kesinlikle değerlendirmeye alınmayacaktır.
8. altKitap 2020 Öykü Ödülü’ne katılan öyküler seçici kurula yazar kimlikleri gizli olarak sunulmaktadır. Bu nedenle öykünün yer aldığı dosyada yazarın kimliğine dair bir bilginin yer almamasına dikkat edilmelidir.
9. Başvurular sadece linkten ulaşılan form aracılığıyla yapılmalıdır.

- Reklam -

Yarışma sonucunda derece alan ve yayımlanmaya değer görülen öyküler, jüri tarafından e-kitap formatında yayımlanacak. Kitabın dışında kalan öyküler ise iade edilmeyecek ancak başka herhangi bir yerde de kullanılmayacak.

altKitap 2020 Öykü Ödülü için son başvuru tarihi 1 Mart 2020 – 23.59 olarak açıklandı. Yarışmanın sonuçları ise 1 Mayıs 2020 tarihinden sonra altKitap’ın internet sitesi üzerinden duyurulacak.

- Reklam -

2000’den beri internette ücretsiz e-kitap yayınlayan altKitap, haberimize bahis olan öykü yarışmasını ise 2006 yılından beri düzenlemeye devam ediyor.

Yarışmaya dair görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Haluk_Cevik Haluk_Cevik dedi ki:

    Bu durumda yarışmaya katıldığımız öykümüz kitabın dışında kaldığında başka yerlerde paylaşamayacak mıyız? Ä°ade edilmeyecek sözü ne anlama geliyor? Eser sahibi öyküsünü hiçliğe mahkum bırakmak istemez, yarışmada yayımlanmaya uygun görülmediği takdirde kendisi daha sonra herhangi bir yerde paylaşmak, yayımlamak ister.

  2. Avatar for Kotununiyisi Kotununiyisi dedi ki:

    Bence dosyanın geri gönderilmeyeceğini söylüyorlar. Gönderdikten sonra dosyayı silerseniz dosya gider anlamında. Umarım benim anladığım gibidir.

  3. Avatar for Haluk_Cevik Haluk_Cevik dedi ki:

    Sizin söylediğiniz gibidir aslında fakat ben bu konularda biraz acemi olduğum için hep bu belirsizliği yaşıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Prison Break 6. Sezon

Prison Break 6. Sezon 2020 İçinde Yayınlanmayacak

parasite 2019

Parasite, HBO Dizisi Olma Yolunda