in ,

Bilimkurgu Kulübü Kısa Öykü Yarışması

Bilimkurgu Kulübü’nün ilkini düzenlediği 2015 Kısa Öykü Yarışması başladı.

bilimkurgu kulübü kısa öykü yarışması
- Reklam -
- Reklam -

Bilimkurgu Kulübü Kısa Öykü Yarışması ile genç yazarlara sesleniyor.

Uzun bir süre sadece Facebook’ta varlık gösteren Bilimkurgu Kulübü, kısa bir süre önce “Bu sitede gelecek var!” sloganıyla birlikte internet sitesine kavuşmuştu bildiğiniz üzere. Ülkemizdeki derin bir boşluğu kapatma görevi edinen, çalışkan bir ekip tarafından yönetilen sitenin ilk öykü yarışması da iki gün önce duyuruldu. Bu boşluk bilimkurguydu elbette ve yarışma da tahmin ettiğiniz üzere, bilimkurgu teması üzerine.

Yarışmanın konusu ise 2100 Yılında Akıllı Cihazların Hayatımızdaki Yeri ve Önemi. Jüri üyelerinde Müfit Özdeş, Bülent Akkoç, Sezar Erkin Ergin, Orkun Uçar ve İsmail Yamanol gibi önemli isimlerin bulunduğu yarışmaya son katılım günü ise 31 Temmuz 2015.

- Reklam -

Bilimkurgu edebiyatının ölümsüz yazarlarından Arthur C. Clarke, “gelişmiş bir teknoloji sihirden ayırt edilemez” derken aynı zamanda bilimkurgunun önemine de vurgu yapıyordu. Çünkü bilimkurgu, insana ve insanlığa vizyon katan derinliğiyle bu farkı ayırt edebilmemizin en etkili anahtarlarından biri olmayı sürdürmektedir. Bilinmelidir ki bilimkurgu, geleceğimizin bir öngörüsü, bilim ve teknolojinin ilham kaynağı, itici gücü konumundadır. Bilimkurgusal bir görüşten yoksun kalmak, en basitinden geleceği doğru okuyamamak ve isabetli tahminler yapamamakla sonuçlanacak; bu ise insanlığın gelişimini ve atılımını sekteye uğratacaktır.

Bu düşünüşle hareket eden General Mobile ve Bilimkurgu Kulübü, Türkiye’de bilimkurgunun gelişip yaygınlaşması ve bu alanda üretimin desteklenmesi adına, ortak bir bilimkurgu öykü yarışması düzenleme kararı almıştır. Bilimkurgu öykü yarışmamıza insanı, geleceği, teknolojiyi, bilimi anlatan ve gerçeği yeniden kurgulayan değerli öykülerinizi bekliyoruz.

- Reklam -

Bilimkurgu Kulübü & General Mobile ortaklığında düzenlenen yarışmanın ödül listesi de adeta göz dolduruyor. Yarışma hakkındaki detaylı bilgi için sizleri siteye yönlendiriyoruz ve Bilimkurgu Kulübü’ne çıktıkları bu uzun yolculukta başarılar diliyoruz.

Kalemlerinizi çıkarıp, gelecek üzerine düşünmenizin zamanı geldi! Bilimkurgu kazansın.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Stephen King

Stephen King’in Yayınlamayı Reddettiği 7 Öyküsü

X-Men Filmleri

X-Men Filmlerine Dair Bunları Biliyor muydunuz?