in ,

Elif Şafak, İzlanda’da Halldór Laxness Ödülüne Layık Görüldü

Elif Şafak yeni romanı The Island of Missing Trees ile İzlanda’da Halldór Laxness Prize’a layık bulundu. Yazara ödülü İzlanda başbakanı takdim etti.

Elif Şafak - Halldór Laxness Prize
- Reklam -
- Reklam -

Elif Şafak, İzlanda’da verilen edebiyat ödülü Halldór Laxness Prize’ın sahibi oldu. Ünlü yazara ödülü İzlanda Başbakanı Katrín Jakobsdóttir takdim etti.

Elif Şafak henüz Türkçede yayımlanmayan son romanı The Island of Missing Trees ile İzlanda’da Halldór Laxness Prize’a layık görüldü.

İngilizcede 5 Ağustos 2021 tarihinde yayımlanan The Island of Missing Trees, şimdiden Hırvatça, Almanca, Bulgarca ve İtalyanca gibi birçok farklı dile tercüme edildi. Önceki kitabı 10 Dakika 38 Saniye ile Uluslararası Booker Ödülü’nde kısa listeye kalan Şafak, yeni romanında bir Kıbrıs Rumu ve bir Kıbrıs Türkü’nün ikili ilişkilerine odaklanıyor.

- Reklam -

İzlanda Başbakanı Katrín Jakobsdóttir, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Elif Şafak’a Uluslararası Halldór Laxness ödülünü vermekten gurur duyuyorum. Okuyucularına harika hikâyeler vermekle kalmadı, başkalarının da sözcüsü oldu, kendi sesini sesi olmayanların sesi olarak kullandı.”

the island of missing trees elif şafak

Şafak da bu gönderiyi alıntılayarak şu ifadeleri kullandı:

“Uluslararası Halldór Laxness Prize’ı almaktan büyük heyecan ve onur duyuyorum. Jakobsdóttir’a kitapları, kültürü ve ortak insanlığımızı kutlayan bu anlamlı etkinlik için en içten teşekkürlerimi sunuyorum.”

Elif Şafak, İzlanda’nın Önemli Edebiyat Ödülü Halldór Laxness Prize’a Layık Görüldü

Adını İzlandalı yazar Halldór Laxness’ten alan bu ödül, dünya edebiyatının yenilenmesine katkı sağlayan yazarlara veriliyor. Yazar Halldór Laxness 1902 – 1998 yılları arasında yaşadı ve 1955’te Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görüldü. Laxness, ülkesinin en önemli yazarları arasında gösteriliyor.

- Reklam -

Şafak’a ödülü İzlanda Başbakanı’nın yanı sıra, İzlanda First Leydi’si Eliza Reid ve daha önce bu ödülü kazanmış yazar Ian McEwan takdim etti.

Şafak, Instagram hesabında, “İzlanda’da kültür, sanat ve edebiyata ve cinsiyet eşitliğinin aciliyetine inanan güçlü kadınlarla birlikte olmak çok özel,” notuna yer verdi.

Şafak, verdiği söyleşilerde ABD’nin Afganistan’dan çekilme sürecine ve Taliban’ın yönetimi ele geçirmesine dair eleştirilerde de bulundu. Yazar, Afganistan’da hayatı tehlikede olan azınlıkları ve kadınları andı. Batılı politikacıları utanmaya davet etti.

6 yıldır İngiltere’de yaşayan Elif Şafak’ın yeni kitabı The Island of Missing Trees’in ne zaman Türkçeye kazandırılacağı henüz netlik kazanmadı.

KayipRihtim.com

Sizin bu gelişmelere dair yorumlarınız neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Köpek Kemiği Asteroidi (216) Kleopatra

Köpek Kemiği Asteroidi En Net Görüntüleri ile Karşımızda

Geri Dön Her Şey Berbat Edildi - Onurhan Ersoy | Yazarının Kaleminden

Geri Dön Her Şey Berbat Edildi – Onurhan Ersoy | Yazarının Kaleminden