in

Kanes Yayınları, Çocuk Edebiyatı Yarışması Düzenliyor

Kanes Yayınları, çocuk edebiyatımıza yeni eserler kazandırmak adına bir yarışma düzenliyor.

cocuk edebiyati gorsel
- Reklam -

Kanes Yayınları tarafından kısa süre önce duyurulan yarışma, çocuk edebiyatı meraklılarını heyecanlandıracak türden. Yayınevi bizi evreni dolaşacak yeni prenslere yol göstermeye ya da yeni çikolata fabrikaları kurmaya davet ediyor!

Duyuruda yarışmanın amacı şu şekilde belirtiliyor:
“Çağdaş Çocuk Edebiyatına özgün eserler kazandırmak amacıyla düzenlenen serbest temalı Çocuk Edebiyatı yarışmamız, şartname koşullarına uyan tüm katılımcılara açıktır.”
Birincilik ödülü 1000 TL olan yarışmada iki ayrı kategori mevcut: 7-12 yaş arası çocuklar ve 12 yaş üstü çocuklar için. Ayrıca, birinci olmayan dosyaların da değerlendirecek kurul tarafından yayımlanmaya değer bulunabileceği de belirtiliyor. Kısacası, çocuk edebiyatımıza adınızı yazdırmak için yarışmayı kazanmak dışında umut verici ihtimaller de var.

Öykü yarışmalarına katılma deneyimine sahip ve sonuçları aylarca sabırsızlıkla bekleyen yazarlar içinse sevindirici bir detaydan bahsedelim. Yayınevinin şartnamede belirttiği üzere sonuçlar oldukça hızlı bir şekilde açıklanacak. Yarışmaya son katılım tarihi 15.02.2019 olarak belirlenmişken kazananlar 01.03.2019 günü açıklanacak. Kazanan kitaplarsa 2019 TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı’na kadar yayıma hazırlanacak.

- Reklam -

kanes yayinlari yarisma

- Reklam -

Yarışma gerçekten de heyecan verici görünüyor. Ne dersiniz, siz de şansınızı denemek istemez misiniz?

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Çocuk edebiyatı hafife alınmaması gereken alanlardan. İyi yazılmış bir çocuk kitabı yetişkinleri de etkileyebilir.

    Çocuk Edebiyatı diye boş geçilmesin.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

jrr tolkien eserleri cs lewis hristiyanlık

J.R.R. Tolkien ve C.S. Lewis Eserlerinde Hristiyanlığın Etkisi

İstanbul 2099

Ünlü Yazarlarımızdan Yeni Bir Bilimkurgu Derlemesi: İstanbul 2099