in ,

İzlenme Oranları Düşen Oscar, Çareyi “Seyircinin Seçimi” Kategorisinde Buldu: En Popüler Film Twitter’da Seçilecek

Oscar Ödülleri, iyice düşen izlenme oranlarının ardından törenin reytinglerini artırmak için yeni bir kategori ekledi: “Seyircinin Seçimi”

oscar ödülleri yeni kategori seyircinin seçimi
- Reklam -
- Reklam -

Oscar Ödülleri, son yıllarda çarpıcı şekilde azalan reytinglerini toparlamak için yeni bir kategori sunmaya hazırlanıyor. “Seyircinin Seçimi” kategorisinde yılın en popüler filmi, Twitter kullanıcılarının oylarıyla belirlenecek.

Koronavirüs pandemisi geçen son iki yılın Oscar törenlerinin bir hayli sönük geçmesine neden oldu. Dolby Tiyatrosu’nde düzenlenen törenler geçmiş yıllara göre pek fazla ses getiremedi. Öte yandan Akademi Ödülleri’nin televizyon reytingleri pandemiden önce de düşüş eğilimindeydi. Yine de geçen yılki tören tarihin en az izlenen Oscar töreni oldu.

Akademi, hem pandemi sonrası dönemin ilk töreni için hem de daha önceden kaybettiği kitleyi yeniden yakalamak için 94. Akademi Ödülleri’ne yeni bir kategoriyi dahil ediyor.

- Reklam -

Oscar Ödülleri “Seyircinin Seçimi” Kategorisi ile Yılın En Popüler Filmini Seçmeyi Halka Bırakacak

Bu yılın adayları 8 Şubat 2022’de belirlendi. The Power of the Dog 12 dalda, Dune ise 10 dalda adaylık almayı bildi. Ancak yılın en çok konuşulan Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok (Spider-Man: No Way Home) ve Ölmek İçin Zaman Yok (No Time To Die) gibi gişe filmleri, En İyi Film kategorisi için ödüllerden elleri boş döndüler. En İyi Film kategorisinde yarışan yapımlardan yalnızca Dune: Çöl Gezegeni (Dune) gişede 100 milyon dolar barajını geçmeyi başarmıştı.

Şimdi ise popüler yapımlar da Oscar Töreni sırasında yeni bir heyecan yaşama şansına sahip olacak.

İzleyiciler, 2021 yılında vizyona girmiş herhangi bir filmi Twitter üzerinden #OscarsFanFavorite etiketi aracılığıyla aday gösterebilecek.

oscar ödülleri yeni kategori seyircinin seçimi 2022

Kullanıcılar 3 Mart 2022 tarihine kadar her gün en çok 20 oy kullanabilecek. Kazanan filmi öneren kullanıcılar arasında yapılacak çekilişle birlikte, üç kullanıcı gelecek yılki törene davet edilecek.

Bir başka etkinlikte ise #OscarsCheerMoment etiketiyle izleyicilere filmlerde heyecandan çığlık attıkları favori sahneyi paylaşma imkânı tanınacak. Bu anketin en popüler 5 yapımı tören sırasında gösterilecek.

- Reklam -

Oscar Ödülleri’nde Arayış Sürüyor

Akademi Ödülleri daha önce Marvel, Star Wars, DC gibi büyük bütçeli popüler filmlerin yarışabileceği “Popüler Filmler” başlıklı bir kategori açmayı planlamışlardı. Gelen eleştirilerin ardından bu kategori fikir rafa kaldırılmıştı.

Nomadland’in En İyi Film Ödülü’nü kazandığı 2021 Oscar’ında, izlenme oranları önceki yıla kıyasla yüzde 56 düşmüştü. Parasite filminin ödül aldığı yılda da reytingler beklentileri karşılamamıştı.

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) Oscar törenini daha popüler kılmak için arayışını sürdürüyor.

94. Oscar Ödülleri Adayları Belli Oldu

Öte yandan 2022 Oscar Ödülleri törenini sunacak isimler de açılandı. Amy Schumer, Regina Hall ve Wanda Sykes bu yılki törenin ev sahipleri olacak. Ödüller 27 Mart 2022 tarihinde sahiplerini bulacak.

Siz bu hamleyi nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    İlginin düşmesinin nedeni çok net, bence: Onlar farklı değerlendiriyor (kriterleri ne, hangi özelliklere bakıyorlar vs. bilen yok), biz seyirciler farklı değerlendiriyoruz. Bizim beğendiğimizi onlar genelde beğenmiyorlar, bu da seyirciyi sıktı - bezdirdi - ilgiyi azalttı - Oscar Ödüllerinin sorgulanmasına neden oluyor … Son 7 - 8 yıldır hiç ilgimi çekmiyor, ne izledim ne de tören sonrası ödül alanların listesine baktım …

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Deep Water Fragmanı

Ben Affleck’li Erotik Gerilim Filmi “Deep Water”dan Fragman Yayınlandı

The War of the Rohirrim çıkış tarihi yüzüklerin efendisi anime

Yüzüklerin Efendisi’nin Anime Filmi “The War of the Rohirrim”de Çıkış Tarihi Belli Oldu