in ,

TBD 2022 Bilimkurgu Öykü Yarışması Kazananları Belli Oldu

TBD 2022 Bilimkurgu Öykü Yarışması kazananları açıklandı. 24. defa düzenlenen yarışmanın bu yılki galipleri Gökcan Şahin ve Yiğit Yücel oldu.

TBD 2022 Bilimkurgu Öykü Yarışması Sonuçları Belli Oldu
- Reklam -
- Reklam -

TBD 2022 Bilimkurgu Öykü Yarışması sonuçları belli oldu. Bu sene iki farklı kategoride dağıtılan ödüllerde yetişkin grupta Meta-Yerli adlı öyküsü ile Gökcan Şahin, genç grupta ise Eylemsizlik Çarpıntısı adlı öyküsü ile Yiğit Yücel birinci oldu.

Türkiye Bilişim Derneği tarafından her yıl düzenlenen yarışma bu yıl 24. defa sahiplerini buldu.1998 senesinden bu yana dağıtılan ödüllerin bu yılki teması “Herkes İçin Bilmkurgu” şeklindeydi.

24. defa düzenlenen yarışma için geçen nisan ayında öykü alımını başlatan dernek, bu yıl farklı olarak üç kategoride ödüllendirme yapacağını duyurmuştu. Yetişkin, Genç-Yetişkin ve Çocuk kategorilerinde üç başlıkla ödüllerin verileceği söylenmiş olsa da, kısa süre açıklanan kazananlar listesinde sadece Yetişkin Grup ve Genç Grup yer aldı.

- Reklam -

Cem Kılıçarslan, Ekin Açıkgöz, Funda Özlem Şeran, Kadir Yiğit Us, Koray Özer, Özgür Tacer, Ruhşen Doğan Nar, Seda Uyanık, Sedef Özkan, Tevfik Uyar, Ünver Alibey ve Yasemin Tanbi’den oluşan jüri üyeleri, bu yılki kazanan isimleri belirlediler.

TBD 2022 Bilimkurgu Öykü Yarışması Kazananları Belli Oldu

Yetişkin Grup kategorisinde Kayıp Rıhtım Aylık Öykü Seçkisi’ndeki öyküleri ile de tanınan ve son olarak İstanbul Tanrıları serisinin Laplace’ın Son Şeytanı adlı ilk cildi ile okurların karşısına çıkan Gökcan Şahin, Meta-Yerli öyküsüyle birinci oldu. Yarışmanın ikincisi, Zorunlu Hizmet adlı öyküsü ile Deniz Yenihayat ve üçüncüsü ise Bitkisel Hayat adlı öyküsü ile yine Kayıp Rıhtım Aylık Öykü Seçkisi’nde öyküleri bulunan yazan Oktay Yılmaz oldu.

Genç Grup kategorisinde ise birinciliği Eylemsizlik Çarpıntısı adlı öyküsü ile Yiğit Yücel kazandı. İrem Nilsu Cebbar Unutulanlar adlı öyküsü ile ikinci, Şeyma Serpil Aşçı ise Sudan Sebep adlı öyküsüyle üçüncü oldu.

- Reklam -

İşte TBD 2022 Bilimkurgu Öykü Yarışması Kazananları

Yetişkin Grup (18 Yaş Üstü)

  1. Gökcan ŞAHİN – Meta-Yerli
  2. Deniz YENİHAYAT – Zorunlu Hizmet
  3. Oktay YILMAZ – Bitkisel Hayat

Genç Grup (18 Yaş Altı)

  1. Yiğit YÜCEL – Eylemsizlik Çarpıntısı
  2. İrem Nilsu CEBBAR – Unutulanlar
  3. Şeyma Serpil AŞÇI – Sudan Sebep

TBD 2022 Bilimkurgu Öykü Yarışması birincisi 6.000 TL, ikincisi 4.000 TL ve üçüncüsü 2.000 TL tutarındaki hediye çeki ile ödüllendirildi.

TBD 2022 Bilimkurgu Öykü Yarışması

Dereceye giren öyküler arasında jürinin seçtiği metinler, ileriki bir tarihte kitap olarak da okurların karşısına çıkacak.

Sizler de TBD 2022 Bilimkurgu Öykü Yarışması hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: tbd.org.tr

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Sitaresan Sitaresan dedi ki:

    Dereceye girenleri tebrik ediyorum. Öykülerini okumayı sabırsızlıkla bekliyorum.

  2. Avatar for oktaylmz oktaylmz dedi ki:

    Üçüncülük ödülünü kazandığımı öğrendiğimde çok mutlu oldum, onur doldum. Türkiye’de böyle bir yarışmanın olması da ayrıca motive edici bir durum. Ankara’ya ilk gidişimin bu ödülü almak için olacağını hayal ediyordum, gerçek oldu :slight_smile: Ayrıca Kayıp Rıhtım’ın Aylık Öykü Seçkisi’ne katılan birisi olarak, burada haberini okumuş olmak ayrıca mutluluk verici :heart:

  3. Avatar for oktaylmz oktaylmz dedi ki:

    Çok teşekkür ederim :slight_smile: Bir an önce yayınlanır umarım

  4. Avatar for azizhayri azizhayri dedi ki:

    Tebrik ediyorum, daha nice başarılara…

  5. Avatar for azizhayri azizhayri dedi ki:

    “Aziz Hayri isimli üyemiz en son 22 dakika önce Kayıp Rıhtım Forum’a yazmıştı. Onu tekrar buralarda görmek güzel” “hiç bir kinaye falan yoktur. Hoşgörünüze sığınarak”

    Zaman zaman (neredeyse her yıl) bir denememi gönderdiğim yarışmadır kendisi. Başarınızı canı yürekten tebrik ediyorum, daha nice başarılarınız olmasını diliyorum…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

2022 Bağımsız Oyun: Gerda: A Flame in Winter, A Little to the Left ve Wavetale

Son Dönemlerde Ses Getiren Üç Bağımsız Oyun: “Gerda: A Flame in Winter”, “A Little to the Left” ve “Wavetale”

Pakize Suda Yaşamını Yitirdi

Ünlü Oyuncu Pakize Suda 70 Yaşında Hayatını Kaybetti